Контроль за самоізоляцією в області забезпечують 64 мобільні бригади

В області діють мобільні бригади, які забезпечують контроль за самоізоляцією.

Про це під час сесії Львівської облради розповів керівник Обласного Штабу із ліквідації надзвичайної ситуації Андрій Васько.

Він пояснив, що відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації Івана Собка, є доручення посилити епіднагляд за особами, які перебувають на самоізоляції та обсервації.

Відтак, органам місцевого самоврядування спільно з Нацполіцією та Львівським обласним лабораторним центром МОЗ України доручили сформувати мобільні групи, які забезпечують контроль перебування на самоізоляції тих осіб, які їй підлягають.

«Це особи, які у легкій формі хворіють на амбулаторному режимі коронавірусним захворюванням, особливо, які є контактними, особи , які є в зоні ризику коронавірусної хвороби у найближчі декілька днів чи тижнів», - пояснив Андрій Васько.

За його словами, таких мобільних груп в області на сьогодні сформовано 64 і вони вже почали працювати.

«Фактично ми посилено працюємо в режимі локалізації кожного спалаху і контролю не шляхом жорсткіших карантинних заходів загальнообласних, а шляхом більш посиленого і ретельнішого контролю за кожним індивідуальним спалахом, сімейним вогнищем чи виробничим вогнищем, яке буде виявлятися найближчим часом», - розповів Андрій Васько.

Він додав, що станом на сьогодні, працівниками правоохоронних органів складено 677 протоколів за порушення карантинних заходів.

«Також функціонує додаток «Дій Вдома», за допомогою якого кожна особа, що має смартфон, має змогу ідентифікувати себе як таку, що перебуває на самоізоляції. Відповідно, працівники правоохоронних органів мають можливість дистанційно слідкувати за дотриманням самоізоляції. Ми посилюємо роботу у даному напрямку і будемо й надалі працювати над локалізаціями кожного спалаху індивідуально», - розповів Андрій Васько.

Своєю чергою, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис розповів депутатам, що в області від коронавірусу померло уже 5 медиків.

За його словами, й надалі по кількості хворих медиків лідирує  Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова – 122 випадки. Крім цього, у Львівській обласній клінічній лікарні захворіло 66 медиків. У Центрі екстренної медичної допомоги – 55 осіб, у госпіталі інвалідів та репресованих – 44 хворих медики. За весь час на Львівщині одужало 281 медпрацівник. В області зафіксовано 5 летальних випадків.

За увесь час COVID підтверджено у 3398 осіб. За попередню добу на Львівщині було госпіталізовано з підозрою на коронавірус 90 осіб. Скеровано на самоізоляцію 168 осіб. Померло 108 осіб.

Після заслуховування інформації від чиновників, депутат Олег Панькевич запропонував визнати роботу обласної державної адміністрації у боротьбі з коронавірусом незадовільною, втім цю пропозицію підтримали лише 8 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: