ЛОДА знову допомагатиме міській раді шукати місце для сміттєзвалища

IMG_6822

Депутати Львівської облради заслухали інформацію щодо виконання ЛОДА та ЛМР Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017 – 2019 роки.

Як розповів директор департаменту ЖКГ ЛОДА Назарій Романчук, за період здійснення повноважень облдержадміністрацією з вивезення сміття, утилізували 504 тисячі тонн відходів і компенсували перевізникам 425 млн гривень.

«Міською радою було передано нам 600 млн гривень, за рахунок цих коштів вивезено 504 тисячі тонн відходів і компенсовано перевізникам 425 млн гривень. За період з 1 липня 2017 по 31 грудня 2017 з м. Львова вивезено 119 тис тонн ТПВ (33% - в межах області, 67% - за межі області) та компенсовано витрати на суму – 102 млн грн. З 1 січня 2018 по 31 грудня з м. Львова вивезено 257 тис тонн ТПВ (38% - в межах області, 62% - за межі області) та компенсовано витрати на суму – 193,0 млн грн. З 1 січня 2019 по 30 червня 2019 з м. Львова вивезено 128 тис тонн ТПВ (16% - в межах області, 84% - за межі області) та компенсовано витрати на суму – 130 млн грн. Порівнюючи середньомісячні витрати, які ми досягнули на вивезенні відходів, то, якщо до моменту вивезення, Львівська міська рада в середньому тратила від 25 млн гривень в місяць на вивезення і сміття лежало на контейнерних майданчиках, то обласна адміністрація змогла вкластися в 17, 7 млн гривень, це те, що платили перевізникам», - розповів директор департаменту.

За його словами, завдяки посиленому контролю за вивезенням та оптимізації маршрутів перевезення, вдалося зекономити 175 млн грн (з 600 млн грн), які скерували у вигляді субвенції місцевим бюджетам органів місцевого самоврядування, що приймали сміття з м. Львова.

«За рахунок цих кошів здійснено низку екологічних заходів, зокрема на 42 млн гривень провели першочергові роботи на чотирьох полігонах ТПВ, які приймали сміття зі Львова, закупили 8 одиниць спецтехніки і покращили контейнерні майданчики. Наголошую, за період здійснення наших повноважень кількість стихійних сміттєзвалищ зменшилась зі 600 до 19», - додав Назарій Романчук.

Водночас, як зазначалося під час обговорення  інформації, після повернення повноважень з вивозу ТПВ Львівській міській раді зафіксовано факти неодноразового несанкціонованого вивантаження сміття на території інших областей.

Відтак, депутати вирішили доручити напрацювати комплекс спільних заходів Львівською ОДА та ЛМР щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних із вивезенням та утилізацією ТПВ, виділенням місця для полігону та розглянути його на наступній сесії ЛОР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: