На Львівщині створили комунальні заклади для догляду за парком і заповідником

ст горбог

Депутати обласної ради погодили створення комунального закладу ЛОР «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я».

Стільське Горбогір'я – це регіональний ландшафтний парк, об'єкт природно-заповідного фонду Львівської області. Він розташований у межах Миколаївського, Пустомитівського, Перемишлянського районів Львівської області, неподалік від міста Миколаїв. Його площа 8909,9 га.

Депутати також погодили створення комунального закладу Львівської обласної ради «Адміністрація історико-культурного заповідника «Древній Звенигород».

«Древній Звенигород» – перший в Україні історико-культурний парк на території пам’ятки археології. Проект облаштування історико-культурного парку на території пам’ятки археології Літописного міста Звенигород переміг у конкурсі ініціатив регіонального розвитку Мінрегіонбуду.

Крім цього, обласні обранці погодили створення об’єкту природно-заповідного фонду – парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. Т.Шевченка» в межах Мостиської міської ради площею 1,9273 га.

Парк оголошено з метою збереження міського парку, який сформовано у центральній частині міста приблизно у середині ХХ століття, підтримання екологічного балансу регіону, а також для розвитку рекреації в місті. Новостворений парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва в межах Мостиської міської ради – садово-парковий об’єкт, який має естетичне, композиційне та рекреаційне значення не лише для міста, але і для природно-заповідного фонду Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: