Україна відновлює регулярні авіарейси: куди можна полетіти

авіа
Фото з архіву, ілюстративне

Україна виходить з карантину і відновлює авіаперельоти. На цей час про плани знову почати літати до українських аеропортів заявили понад 15 авіакомпаній.

При цьому міжнародні рейси вводяться в розклад поступово, - йдеться на сайті РБК.

Чартери до Албанії

З 26 червня заплановано виконання чартерних рейсів до Албанії, а українські туроператори оголошують конкретні напрямки. Албанію відносять до так званої зеленої зони щодо коронавірусу, вона вважається безпечною.

Польща відкриється для українців з липня. Принаймні польський перевізник LOT оголосив, що вже з 2 липня буде обслуговувати рейси з Варшави до аеропорту «Бориспіль». Що стосується інших рейсів до Одеси, Харкова, Львова і аеропорту «Жуляни», то про ці напрямки поки не повідомляється.

Wizz Air визначився з рейсами з Києва

Лоукостер Wizz Air відновив польоти з аеропорту «Київ» імені Сікорського, на перших етапах будуть виконуватися 15 маршрутів до Угорщини, Німеччини, Данії, Естонії, Греції та Великобританії. Заплановані польоти до Польщі та Австрії довелося відкласти через заборону з боку цих країн.

Крім того, стало відомо, що в серпні компанія запустить маршрут Запоріжжя - Дортмунд.

SkyUp закрив продаж квитків до середини липня

Авіакомпанія SkyUp Airlines припинила продаж авіаквитків майже на всі рейси до 15 липня. На сьогодні в системі бронювання відкрито продаж з 1 липня на рейси з Києва до Тирани, Батумі та Тбілісі.

З 10 липня відновляться польоти до болгарських Бургаса і Варни, з Харкова до Бургаса з 14 липня. Решту рейсів будуть виконувати в другій половині місяця.

МАУ оновлює розклад, на не анонсовані рейси квитки не продаються.

«Міжнародні авіалінії України» закрили продаж квитків до серпня, оскільки інші країни не так швидко відкривають кордони, як очікувалося. Водночас з'явився розклад з понад 30 рейсами в червні.

Крім евакуаційних рейсів, до кінця місяця будуть виконуватися внутрішні рейси з Києва до Херсона, Одеси та Львова, а також міжнародні - до Бангкока, Стамбула, Нью-Йорка, Амстердама, Майамі, Парижа, Афін, Дубаю і Тель-Авіва.

Харків відновив перельоти

Аеропорт Харкова відновив перельоти, поки тільки внутрішні. Цього тижня почалися щоденні польоти за маршрутом Київ-Харків авіакомпанії Windrose Airlines. Також відкрито продаж квитків на інші внутрішні напрямки зі столиці - в Одесу, Дніпро і Львів.

Перший міжнародний рейс - до Білорусі

15 червня білоруська авіакомпанія Belavia відкрила регулярні рейси до України. Вранці міжнародний аеропорт «Бориспіль» прийняв пасажирів, які прилетіли з Мінська. Також сполучення з білоруською столицею відновила Одеса.

Найближчими днями очікується запуск рейсів у Львів і Харків. Зазначимо, Білорусь входить до списку країн «червоної зони», по прильоту з неї пасажири мають пройти обсервацію.

Нідерланди стали ближче, але не для всіх

Авіакомпанія KLM виконала перший за кілька місяців регулярний рейс з Амстердама до Києва (аеропорт «Бориспіль»). Поки анонсовані рейси по три рази на тиждень, з липня перельоти стануть регулярними.

Зазначимо, скористатися даним напрямком поки можуть лише громадяни Нідерландів та інших країн Євросоюзу, а також українці з видом на проживання в Нідерландах.

Самоізоляція в Греції

Греція пропонує українським туристам відвідати країну, але за умови тестування на коронавірус в аеропорту і проходження добової самоізоляції. Україна віднесена до так званої групи B, громадяни країн якої піддаються додатковим карантинним заходам.

При цьому обмеження на українців будуть поширюватися незалежно від того, чи прямим рейсом вони прилетять до Греції, чи транзитом через інші європейські країни.

Австрія продовжила заборону, рейси відклали на липень

Австрійська Austrian Airlines перенесла відновлення регулярних рейсів до України на липень. Причина - уряд продовжив заборону на перельоти до кінця червня. При цьому пасажири зможуть перебронювати квиток або вимагати повернення грошей.

Червона та зелена зона

Україна нарешті визначилась, які країни будуть відноситися до так званої "червоної" і «зеленої» зоні. Щодо пасажирів з 50 країн «червоної зони» буде діяти вимога пройти двотижневу обсервацію.

«Червона зона»: Білорусь, Нідерланди, США, Великобританію, Швецію, Росію, Іспанію, Молдову, Португалії, Франції, Мальти, Канади, Італії, Азербайджан і т. д.

«Зелена зона»: Польща, Ізраїль, Іран, Єгипет, Казахстан, Туреччина, Румунія, Чехія, Болгарія, Литва, Латвія, Естонія, Греція, Угорщина, Фінляндія, Словаччина.

Європейська комісія до кінця червня продовжила заборону на туристичні поїздки з третіх країн. До цих країн відноситься й Україна.

При цьому новий порядок передбачає постійне оновлення зеленого списку. До нього будуть вносити треті країни, де рівень захворюваності менше ніж у ЄС або знаходиться середньому рівні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: