Зараз проєкт фактично зупинений, — експосадовець про запровадження е-квитка у Львові

kvfile59333153_747a67c0-800x445

У Львові черговий скандал навколо запровадження е-квитка.

Остання спроба його запровадити триває з 2016 року. З того часу ніяких видимих для мешканців результатів не видно, хоча у мерії запевняють, що зробили титанічну роботу з визначення підрядника.

А нещодавно був несподівано і зі скандалом звільнений керівник відділу впровадження е-квитка ЛКП «Львівавтодор» Сергій Журбенко, який пропрацював у проєкті 4 роки.

Як розповів сам Сергій Журбенко, приводом до його звільнення стала нарада у приміщенні майбутнього Центру обслуговування пасажирів, на вулиці Горбачевсього, де зараз триває реставрація.

«Я провів нараду з працівниками, підрядниками, авторським  наглядом щодо певних моментів на об’єкті. На жаль я не попередив про це директора, тому це використали, як привід для звільнення, нібито я покинув робоче місце, хоча за цю будівлю я відповідав по своїх обов’язках», - розповів Сергій Журбенко.

Тим часом заступник директора департаменту ЖКГ ЛМР Андрій Білий у своєму відеоблозі звинуватив у лобіюванні інтересів компанії Ridango, яка брала участь у тендері.

«Він одноосібно відправив лист для консультантів, а ті зробили звіт для банку проте що перемогла компанія Ridango. Включився голова тендерного комітету, який пояснив, що це не є легітимне рішення, і що його ніхто не уповноважував це робити. Було проведено службове розслідування і Сергій Журбенко отримав догану за перевищення службових повноважень. Коли людина одноосібно приймає таке рішення, тут уже немає про що говорити. Людина справді почала поводити себе неадекватно – видалила документи та доступи своїх колег до CRM-системи», - заявив Андрій Білий.

Сергій Журбенко всі звинувачення заперечує.

«Все що він сказав не відповідає дійсності. Зокрема те, що лобіювалися інтереси певної компанії. Щоб сказати таке треба взагалі не розуміти, як побудований процес закупівель  ЄБРР. Фінальне технічне завдання готує компанія-консультанті саме вона відповідає за те щоб замовник дотримувався неупередженості. Відповідно, звинувативши команду «Львівавтодору» - це означає, що і консультант був зацікавлений і сам банк. Адже ЄБРР видає своє погодження на кожному етапі розробки тендерної документації, в тому числі щодо умов», - пояснив Сергій Журбенко.

«Я залишив «Львівавтодору» все що потрібно, залишилася команда, але все ж таки вважаю, що був ключовою фігурою в цьому проєкті, багато речей трималося в голові, їх не можливо було викласти на папері і тому зараз проєкт фактично зупинений», - додав Сергій Журбенко.

Він також заявив, що оскаржуватиме своє звільнення у суді.

«Всі звинувачення на мою адресу - неправдиві, а причина мого звільнення взагалі не вкладається в голові, я збираюся подавати до суду і відновити свою репутацію», - заявив екскерівник.

Тим часом, як повідомив переможець тендеру - компанія Mikroelektronika, уже  затверджено план проєкту. Наступний етап — детальний дизайн системи, тобто пропрацювання деталей її адаптації під потреби міста.

«План проєкту був затверджений минулого тижня, і все йде чітко за планом. Наразі ми перебуваємо на етапі формулювання детального опису системи та очікуємо на його затвердження до 15 серпня. Співпраця з командою міста Львова є професійною, усі суб'єкти, які беруть участь у проєкті, роблять усе можливе, аби завершити проєкт у терміни, прописані в контракті», - повідомили  у компанії.

За словами Андрія Білого, детальний дизайн системи впливає на 2 основні частини проєкту: апаратну (придбання валідаторів, бортових комп’ютерів тощо) та програмну (адаптація програмного забезпечення під потреби міста).

«Наше завдання зараз - підсилити команду впровадження електронного квитка у Львові, щоб ми могли за 2 місяці оптимізувати план та прискорити його впровадження», - заявив заступник директора депараменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: