ЛМР не змінила бюджет Львова заради комунальників

IMG_2465

Депутати  Львівської міської ради не підтримали ухвалу про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку Львова на 2020 рік.

Депутати Львівської міської ради не підтримали ухвалу про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку Львова на 2020 рік.

Спочатку ухвалу проголосували за основу, а далі виникла бурхлива дискусія через пропозиції від депутатів.

Зокрема, Валерій Веремчук запропонував зняти кошти з стрічки для ремонту приміщень на вул. Коперника, 20−22 - 500 тис грн, з Секретаріату ради зняти 4 млн грн, з внесків до статутного фонду КУ Інститут міста - 1 млн грн, з департаменту адміністративних послуг - 2 млн грн, з коштів, передбачених на ремонт нежитлової будівлі на вул. Стрийська, 15, - 1 млн, грн, з будівництва спорткомплексу на Сихові - 8 млн грн. і скерувати їх на поповнення статутних капіталів ЛКП «Залізничнетеплоенерго» на 5 млн грн і ЛКП «Львівелектротранс» - на 11 млн грн.

«У нас фізично немає поступлення коштів. Не йде мова про стрічки у бюджеті. За травень недопоступлення коштів у розмірі 220 млн грн, а в червні буде ще мінус 80 млн грн. Ваші перекидки - це маніпуляція», - заявив у відповідь міський голова  Андрій Садовий.

Зі свого боку голова депутатської комісії з питань фінансів і планування бюджету Вікторія Довжик заявила, що таке рішення буде незаконним.

«Я стомилася рахувати, скільки порушень в одному виступі з пропозиціями про перекидки. Не можна отак просто міняти призначення. Бюджетні ухвали мають окремі процедури прийняття. Була бюджетна комісія депутатська, і нам цих пропозицій не озвучили. Це суперечить всім вимогам, і якщо це прийняти, то це буде незаконно, і все одно ніхто заробітних плат не отримує», - заявила Вікторія Довжик.

Зрештою пропозиція Валерія Веремчука не пройшла. У підсумку депутати не проголосували за ухвалу в цілому.

Нагадаємо, перед цим депутати не погодили позику ЄБРР на зарплати комунальникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: