Мільйони масок і термометрів: Міносвіти підготувалося до ЗНО з 25 червня

зно66

Міністерство освіти та науки повністю підготувало проведення основної сесії зовнішнього незалежного тестування з дотриманням усіх умов безпеки.Про це на годині запитань до уряду у Верховній Раді сказала т.в.о міністра освіти і науки Любомира Мандзій, - йдеться на Укрінформ.

Міністерство освіти та науки повністю підготувало проведення основної сесії зовнішнього незалежного тестування з дотриманням усіх умов безпеки.
Про це на годині запитань до уряду у Верховній Раді сказала т.в.о міністра освіти і науки Любомира Мандзій, - йдеться на Укрінформ.

«ЗНО буде відбуватися у безпечних умовах відповідно до рекомендацій головного державного санітарного лікаря. Зараз у нас все готово для проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня», - сказала Мандзій.

За її словами, для ЗНО закуплено та доправлено в області 3 230 104 медичні маски, 3 250 безконтактних термометрів, 11 630 комплектів для захисту медиків, 104 382 літри антисептиків і 28 100 літрів дезінфікувальних засобів для обробки поверхонь. Загалом, для проведення ЗНО залучено 242 650 працівників і 11 630 медиків.

За даними МОН, 17 областей вже доставили засобі індивідуального захисту та безпечності у всі пункти тестування і готові до перевірки Держпродспоживслужби. Ще 7 областей та місто Київ завершують довезення необхідних засобів 19 червня та 22 червня.

Мандзій наголосила, що готовність пунктів тестування починаючи від 19 червня контролюватиме Держпродспоживслужба згідно зі спеціальним протоколом.

Мандзій уточнила, що учасники самостійно або організованим транспортом будуть довезені до пункту тестування, куди вони допускатимуться з 9:50 до 10:50. На вулиці перед пунктом тестування, у коридорах самих пунктів їм необхідно дотримуватися соціальної дистанції. На вході до пунктів тестування всім учасникам ЗНО буде проводитися термометрія та оцінка на наявність ознак гострого респіраторного захворювання. Всі отримають маски та можливість продезинфікувати руки. Після ідентифікації учасник проходить до своєї аудиторії та знову проходить процедуру ідентифікації. Після завершення тестування учасник здає бланк та на виході з пункту тестування викидає використану маску у визначену урну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: