Нові коронавірусні міфи: Ляшко зізнався, що рукавички не потрібні, а для масок є винятки

maska-1

Головний санітарний лікар міністерства охорони здоров'я України, Віктор Ляшко, розповів, що медичні маски та гумові рукавички для захисту на вулиці можна не носити, втім вони знадобляться в приміщеннях.

Про це він заявив у ефірі "Право на владу" 18 червня.

«Коли ми запроваджували карантин, ми говорили, що маски повинні носити всі, хто заходить у громадські приміщення. Який шквал критики від великої кількості експертів було вилито на МОЗ. За два місяці ВООЗ підтверджує цей факт і каже, що в умовах пандемії маску повинні одягати всі, оскільки можуть вважатися потенційно інфікованими. Ми не говоримо про носіння масок на вулиці. Так, на вулиці ми сьогодні можемо ходити без маски. Заходячи до громадської будівлі, ми повинні одягати маску на обличчя, яка прикриває органи дихання», - сказав Ляшко.

Окрім цього, заступник міністра охорони здоров'я розповів, що обробляти руки антисептиком і ретельно їх мити замінить носіння гумових рукавичок.

Віктор Ляшко наголосив, що рукавички одягати не потрібно.

17 червня Уряд України вирішив продовжити карантин до 31 липня 2020 року.

Додамо також, У МОЗ планують повернути жорсткий карантин із 22 червня у тих областях, де зафіксують найгірші показники захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19.

Нагадаємо, обмежувальні заходи (карантин), у з'язку з поширенням COVID-19, в країні запровадили ще 12 березня.

На початку квітня у дію вступили нові правила, які передбачали обов'язкове носіння масок не лише у громадських місцях, а й — під час прогулянок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: