У Фонді боротьби з COVID-19 залишилося 28,5 мільярда гривень

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що залишок коштів фонду по боротьбі з коронавірусів станом на 18 червня становить 28,5 млрд гривень.

Про це він повідомив в ході години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Залишок коштів фонду, станом на 18 червня, становить 28,5 млрд грн. Касові видатки, станом на 16 червня, склали 1,9 млрд гривень», - розповів голова Мінфіну.

Марченко повідомив, що урядом було вирішено направити майже дев'ять млрд гривень з акумульованих коштів фонду на допомогу по безробіттю.

«Зокрема, 4,7 млрд грн передбачили для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину на безповоротній основі. 1,27 млрд грн на допомогу з безробіття з дня введення карантину і до завершення бюджетного періоду на поворотній основі. Близько 3 млрд грн на виплату допомоги по безробіттю на безповоротній основі. Станом на 9 червня 428 тис осіб отримують допомогу з безробіття. Це майже вдвічі більше ніж в тому році », - зазначив міністр.

Зазначається, що бюджет фонду розрахований на боротьбу з пандемією та, в пріоритеті, заробітні плати для медиків і тих, хто займається ліквідацією хвороби.

«Кошти фонду будуть направляти на заходи запобігання виникнення, поширення, локалізації та ліквідації спалахів епідемії та пандемії COVID-19, додаткові доплати до зарплати медичним та іншим працівникам, що займаються ліквідацією хвороби, надання допомоги громадянам, надання трансферту Пенсійному фонду України», - сказав Марченко.

За його словами, фонд діятиме до кінця карантину та 30 днів після його завершення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: