У ЛОДА не виключають посилення карантину у Львові

unnamed

На Львівщині очікують внесення змін у постанову уряду, яка надасть можливість диференціювати підходи щодо посилення чи послаблення карантинних заходів.

Про це під час брифінгу повідомив сьогодні, 19 червня, заступник голови ЛОДА Іван Собко.

За його словами, останні три тижні на Львівщині поступово зростає кількість хворих.

«На жаль ситуація не покращилася. Кількість хворих росте впродовж останніх трьох тижнів. Це місто Львів, Яворівський, Жовквівський і Пустомитівський райони. Ми зверталися і до головного санітарного лікаря і прем’єр-міністра щодо послаблення карантинних заходів на територіях, які не мають завищених показників захворюваності. Є проект постанови, який розглядався на засіданні уряду. Вона  набуває чинності 22 червня. Вона дає додаткові можливості  для послаблення чи посилення карантину, але ми маємо мати офіційний документ», - розповів Іван Собко.

Продовження карантину означає, що мешканці області й надалі можуть користуватися громадським транспортом лише у режимі спецперевезень, а відкривати дитсадки і зали закладів харчування не можна.

При цьому, за словами Івана Собка, постанова уряду може стати підставою для посилення карантину у Львові, який є епіцентром пандемії в області.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, охоплення тестуванням на 100 тисяч населення Львівщини становить 50,61%, інцидентність становить 40,4 при нормі 12, кількість зайнятих ліжок – 40% при максимально можливих для послаблення карантину 50%.

За його словами, враховуючи ці показники, про послаблення карантину не може бути й мови.

Питання щодо послаблення карантинних заходів на території області розглянуть на найближчому засіданні у понеділок, 22 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: