У Львові погодили проєкт громадського простору на честь Андрія Кузьменка

61_36801

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив проєктно-кошторисну документацію на облаштування громадського простору «Місця щасливих людей» на розі вул. Стефаника та вул. Коперника.

Нагадаємо, ще у 2015 році управління архітектури ЛМР провело всеукраїнський конкурс на найкращий проект облаштування площі Гасина на розі вулиць Коперника та Стефаника на честь загиблого року-музиканта Андрія Кузьменка.). Переможцем став дніпровський дизайнер Валерій Кузнєцов. Договір на розроблення проєкно-кошторисної документації підписали у липні 2017 року.

Інтерактивний громадський простір облаштують на площі Олега Гасина, неподалік бібліотеки імені Стефанника. За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, тепер готовий проєкт передадуть Галицькій районній адміністрації, після чого там зможуть оголосити тендер на пошук підрядника.

«Це дуже важливо, бо це центр міста, біля бібліотеки ім. Стефаника, але така неприглядна територія. Дуже хотілося, щоб там був порядок», – прокоментував рішення виконкому міський голова Львова Андрій Садовий.

Передбачається, що простір охоплюватиме кілька груп та зон, які виконуватимуть різні функції, зокрема: сцену, водні арт-об’єкти «Течії»; пішохідну зону; зону схилу, оснащену місцями для сидінь; зону огородження побутових відходів; зону паркування велосипедів; зону арт-об’єкту, який слугуватиме як устаткування для виставок; групу урн; групу арт-об’єктів з дерева та металу, які символізуватимуть діяльність Андрія Кузьменка.

Сквер перетинатимуть асиметричні тротуари, які, за задумом автора, мають символізувати пульс серця та активне життя загиблого музиканта. Ці хідники будуть викладені зі спеціальних плит, відлитих з бетону та із шорсткою поверхнею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: