У Львові знову дозволили будівництво в історичному ареалі міста

614c2274c1c27ae4cd76c9ba11f572ed

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив чергове будівництво в історичному ареалі  Львова.

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив чергове будівництво в історичному ареалі Львова.   

Зокрема, виконком видав Юрію Карвацькому та Марині Дьоміній  містобудівні умови на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Червоній, 17 у Львові.

Нову багатоповерхівку будуватимуть на трьох земельних ділянках. Їхня площа становить 0,0105 га, 0,1045 га та 0,0293 га га. Дві з них перебувають в приватній власності, а ще одна - у комунальній власності міста.

Ділянки призначені для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку та для забезпечення під'їзду до земельної ділянки. Зараз на двох приватних ділянках знаходяться приватні двоповерхові будинки. Функціональне призначення землі – зона Ж-2 – зона малоповерхової квартирної згідно із зонінгом Залізничного району.

Попри це, двосекційний будинок матиме граничну висоту 30,5 метрів із західної сторони та 19,5 метрів – з східної. У ньому передбачені громадські приміщення на першому поверсі та два поверхи підземного паркінгу. Максимальний відсоток забудови земельної ділянки становить 63,3%.

Як заявив під час засідання виконкому головний архітектор міста Антон Коломєйцев, житловий будинок повністю відповідає усім містобудівним нормам, однак він розташований у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста, тому будівництво має здійснюватися відповідно до діючих будівельних норм та з врахуванням вимог закону про охорону культурної спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: