З 1 вересня підвищать зарплату медичним працівникам другої та третьої ланки

лікарі

Президент України доручив підвищення заробітніх плат лікарям другої ланки з 1 вересня 2020 року.

Президент України доручив підвищення заробітних плат лікарям другої ланки з 1 вересня 2020 року. На підвищення в Уряді готові виділити понад 2 мільярди щомісячно.

Про це він повідомив під час селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під його головуванням.

«Зарплата лікарів другої ланки в Україні нині одна з найнижчих, що неприпустимо для цивілізованої країни, а тим більше – в умовах ускладненої епідемічної ситуації». – наголосив Зеленський.

На підвищення претендують лікарі, медсестри і санітари, що працюють у закладах надання спеціалізованої медичної допомоги вторинної ланки. Президент наголосив, що з 1 вересня цього року, допоки не буде відпрацьована нова система нарахування зарплат у межах медичної реформи з 2021 року.

«Медична реформа не спрацювала для лікарів другої ланки. Їхні зарплати мізерні. Допоки не запрацює нова система нарахування зарплат у 2021 році, ми впровадимо проміжне рішення, і зарплати наших медиків, не побоюся сказати – наших героїв сьогодні, – зростуть уже з вересня. З цифр, наданих урядом, я бачу, що ми можемо суттєво підвищити зарплати», – наголосив Володимир Зеленський.

На підвищення зарплат готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця. Це дасть змогу забезпечити підняття виплат лікарям другої ланки до 70% від їхньої тарифної ставки, медсестрам і санітарам – на 50% і 25% відповідно від мінімальної заробітної плати.

«Тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько семи тисяч гривень. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 тисяч 500 гривень. Це хоч якось наблизить зарплати лікарів другої ланки до зарплат сімейних лікарів», – зазначив Президент.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та міністр охорони здоров’я Максим Степанов додали, що в разі узгодженої формули, підвищення середня зарплата середнього медперсоналу підніметься до понад 7 тис грн, а молодшого – наближатиметься до 6 тис грн.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський  доручив підвищення зарплат на 300% медикам, які боряться зі спалахом коронавірусу.

Станом на кінець травня 2020 року президент повідомив, що в 15 областях країни лікарі отримали обіцяну надбавку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: