У києвській багатоповерхівці стався потужний вибух

fa237e7-104804220-907047723108837-943509232525690558-n--1-
Фото: УП

У київській багатоповерхівці трапився потужний вибух, який знищив кілька поверхів, а також внаслідок трагедії загинули люди.

Як повідомили Український правді в ДСНС, за попередньою інформацією, під завалами є люди. Причини вибуху поки невідомі, повідомляє кореспондент УП.

Вибухом зачепило поверхи з четвертого по восьмий. Руйнування – з обох сторін багатоповерхівки. Фасадна стіна будинку опинилася під загрозою обвалу. Правоохоронці попередили, що є загроза ще одного вибуху, тому попросили киян залишити територію та бути обачними.

На місці події вже працюють рятувальники та лікарі, будинок оточили. Інцидент стався за адресою: Крушельницька, 1/5.

вибух у києві

Зараз на місці працюють рятувальники та правоохоронці. Попередня причина вибуху – витік газу. Станом на 11:00 рятувальники знайшли під завалами 1 загиблу людину. Ще 21 особу – евакуювали. Рятувальники продовжують розчищати завали, шукаючи інших постраждалих.

Національна поліція України наразі проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які в Києві обслуговували будинок, де стався вибух вранці 21 червня.

За фактом вибуху у багатоповерхівці, що на вулиці Соломії Крушельницької, відкрили кримінальне провадження за ознаками порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, повідомляє ТСН.

За словами Авакова, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу Україну (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Людям, які постраждали внаслідок вибуху в багатоповерхівці на вулиці Соломії Крушельницької 1/5 нададуть тимчасове житло.

Про це журналістам заявив мер Києва Віталій Кличко, передає КМДА.

Повідомляється, що на місці події, на вул. Соломії Крушельницької, розгорнуто штаб з ліквідації наслідків вибуху.

За попередньою інформацією, вибух стався на сьомому поверсі, дві людини загинули. Одну людину госпіталізували до столичної лікарні швидкої допомоги. Усіх інших мешканців будинку евакуювали.

Всім мешканцям будинку нададуть тимчасове житло на базі одного зі столичних інтернатів. Зараз люди отримують всю необхідну допомогу.

"Нам відомо, що по стояку, що обвалився внаслідок вибуху, проживає понад 100 людей. Тому сказати точно, що під завалами нікого не залишилось, ми поки не можемо. Працюють рятувальники. Їм потрібен час, аби розібрати завали", – заявив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що вибух був дуже потужний. Про це свідчить той факт, що несуча конструкція будинку дуже сильно пошкоджена.

"Фахівці, які попередньо обстежили будинок, кажуть, що, скоріш за все, доведеться демонтувати цю будівлю. Тому ми поки не можемо пустити людей в їхні квартири, аби вони забрали необхідні речі. Бо у будь-який момент може статися обвал. Потрібен час для ретельного обстеження будинку. І, коли фахівці дадуть добро, людей пустять у житло забрати речі", – зазначив Віталій Кличко.

За його словами, на місці катастрофи працюють і вибухотехніки. Вони вивчають можливі причини вибуху. Попередня версія – детонація побутового газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: