Садовий хоче зробити відділення для лікування від коронавірусу у всіх лікарнях

analput700
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Міський голова Львова Андрій Садовий на сьогоднішній нараді запропонує міністру охорони здоров’я Максиму Степанову зробити відділення для лікування від COVID-19 у кожній лікарні країни. У зв’язку з цим, всім медичним закладам потрібно буде надавати відповідне фінансування.

Міський голова Львова Андрій Садовий на сьогоднішній нараді запропонує міністру охорони здоров’я Максиму Степанову зробити відділення для лікування від COVID-19 у кожній лікарні країни. У зв’язку з цим, всім медичним закладам потрібно буде надавати відповідне фінансування, - повідомляють у пресслужбі ЛМР.

«Якщо брати ситуацію за вчора, з тих досліджень, які були проведені, ми маємо 129 позитивних ПЛР-тестів. Було досліджено 468 свіжовідібраних проб. Тобто статистика тримається на тому рівні, який і був останні дні. Це означає, що сьогодні треба бути максимально уважним.

Сьогодні до Львова буде візит міністра охорони здоров’я пана Степанова. Він хоче об'їхати львівські медичні установи, після чого буде розширена нарада. Я на цій нараді буду пропонувати декілька речей. Аналізуючи ситуацію, яка є в країні, в світі, ми бачимо, що кількість хворих зростає. Навіть ті країни, які вже забули про COVID-19, знову з них зіштовхуються. В нас нема таких фінансових можливостей, як в світових лідерів, тому нам треба бути дуже обережними. В нас кожна лікарня має мати відділення, де лікуватимуть хворих від коронавірусу. Той розподіл, що був раніше, є нереальним. Коли в лікарню швидкої допомоги приводять хворого з інфарктом, то його не повезуть в інфекційну, якщо виявлять COVID-19, бо там його не лікуватимуть від інфаркту. Такі відділення мають бути, і ми це у Львові робимо, але важливо, щоб це робили по всій Україні.

Щодо чуток про завищення статистики, то це нікому не є вигідним. Мені важливо отримувати правдиву статистику день в день, а не так, коли показують дані за кілька днів підряд. На сьогодні постановою уряду чітко визначені лікарні, які отримують доплати за боротьбу з COVID-19. І тут ще одна моя пропозиція міністру: всі лікарні, де є хворі на коронавірус, мають отримувати підтримку від держави. Львів з перших днів дає доплати по 10 тисяч медикам, які працюють з хворими, та по 20 тисяч тим, які самі захворіли. Держава нас наздоганяє, тому ми повинні давати свіжі ідеї, щоб захистити лікарів і давати якісне лікування всім хворим», — розповів в ранковому ефірі на радіо «Люкс FM» Андрій Садовий, мер Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: