Степанов розповів, які завдання дав керівництву Львівщини щодо боротьби з коронавірусом

87bedbc-stepanov
Фото: УП

Підсилити керівництво обласного лабораторного центру, підготувати нові лікарні до можливого прийому хворих, та провести епідрозслідування для встановлення ланцюжків поширення коронавірусу.

Такі завдання дав міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час візиту у Львівську область, передає ІА Дивись.Info.

«Ситуація на Львівщині викликає занепокоєння через збільшення кількості захворюваності, тому було прийнято рішення терміново виїхати на Львівщину. Зі мною приїхало ряд фахівців. Є чимало запитань від лікарень, які працюють з коронавірусом. Я відвідав лікарні, які безпосередньо працюють з коронавірусом. Важливо було подивитись лікарні різного підпорядкування. Стратегія була, щоб максимально поспілкуватись з керівниками лікарень та лікарями», - розповів міністр.

За його словами, на Львівщині потрібно запровадити більш жорсткий контроль за  дотриманням карантинних заходів.

«Я побачив автобус і спеціально порахував – бо він зупинявся на світлофорі  - 15 пасажирів, так усі сидять, але 3 взагалі без масок а у двох дони зняті. Треба більш жорстко контролювати карантинні заходи у закладах торгівлі, харчування, там де є більша кількість людей. Особливо це буде в областях, де спостерігається зростання захворюваності», – розповів Максим Степанов.

Він додав, що прийнято рішення про підсилити  керівництво обласного лабораторного центру

«Прийнято рішення про підсилення керівництва лабораторного центру Та черга, яка була тут  створена, яку ми розвантажили за рахунок інших областей  - це недопустимі речі, і я вважаю що повинна інша людина виконувати обов’язки», - розповів міністр.

Йдеться також про підсилення лабораторного центру Держпродспоживслужби, яка за словами міністра зараз робить 30-40 тестувань щодня, хоча може робити до 300.

«Треба залучити додаткових фахівців. Ми домовилися, що ЛОДА найближчими тижнями  підсилить кадровий потенціал, щоб вони вийшли на повну потужність. Поставлено  завдання директору департаменту щодо посилення інфекційного контролю у лікарнях, щоб мене хворіло медпрацівників», - додав Максим Степанов.

Також поставлено завдання щодо проведення епідрозслідувань по випадках захворювань, особливо це стосується медпрацівників.

«Я дав тиждень на проведення епідеміологічних розслідувань, щоб ми могли зрозуміти  всі ланцюжки поширення захворюваності.  Ми вважаємо, що саме недотримання карантинних обмежень дало такий спалах захворюваності в області, також це близькість кордонів. Львів в силу свого розташування більш схильний до поширення інфекції. Ситуація напружена, але  контрольована», - заявив міністр

За його словами, була також обговорена готовність нових лікарень у Львові до можливого прийому хворих.

«Ми повинні готуватися до найгіршого варіанту з точки зору кількості госпіталізацій. Таке завдання було поставлено керівництву області - показати здатність розгортати лікарні другої хвилі», - підсумував міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: