У Львівській ОДА розповіли, де в області не послаблять карантин

IMG_2045

Львівщина відтепер може приймати рішення щодо карантинних заходів по окремих територіях.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

«Є новий нормативний акт, який сформував нові правила визначення критеріїв щодо посилення чи послаблення карантин них заходів в окремих територіальних одиницях. Комісія прийняла рішення у кількох складових частинах. Перша складова – карантинні заходи, які були й раніше нами продовжені щонайменше до 30 числа. Друга- пасажирські перевезення залізничним і автомобільним транспортом  від завтра відновлюються. Тобто від завтра пасажирські перевезення будуть відбуватися в загальному режимі. Третій блок – сформовано додаткові лікувальні заклади, які будуть приймати хворих. І четвертий блок  - це посилення Нацполіцією, Держпродспоживслужбою, Укртрансбезпекою та органами місцевого самоврядування контролю за дотриманням карантинних заходів, зокрема створення мобільних груп», - розповів Тарас Грень.

За його словами, до 30 червня відбудеться ще одне засідання комісії з ТЕБ і НС, де з врахування нової методики, визначеної  Кабміном, може бути прийняте рішення про послаблення карантинних заходів в окремих територіальних одиницях.

«Від сьогодні посилення чи послаблення карантинних заходів відбувається виключно за поданням відповідного регіону. Нова система формується з чотирьох критеріїв і їх обрахунок потребує певного часу. Кожних три дні потрібно моніторити показники. Станом на сьогодні проблемна ситуація зберігається у Львові, Яворівському, Жовквівському та Пустомитівському районах. Всі інші райони по деяких показниках підпадають під послаблення карантину а по інших –ні, є категорія районів, які є на межі. Відповідно до динаміки, які буде відбуватися до 30 числа – будемо приймати рішення. Швидше за все засідання комісії буде 29 або 30 червня.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, ситуація із захворюваністю на Львівщині не покращується.

«Кілька останніх тижнів ситуація погіршується. Зараз ми маємо на стаціонарному лікування 794 хворих. Є велика кількість людей, які звертаються по допомогу, і велику кількість пацієнтів у середньому і важкому станах. Понад 600 пацієнтів знаходяться у лікувальних закладах Львова і понад 150 у районах області.  Ліжкова мережа заповнена на близько 42%», - розповів Орест Чемерис.

Він додав, що із підтверджених за минулу добу підтверджено 129 «свіжих» випадків захворювання, ще 71 випадок – це результати проб взятих раніше.

За словами директора департаменту, тепер кожен медичний заклад має бути готовим до прийому хворих на коронавірус.

«Є таке бачення, щоб внести до переліку  нові заклади, а це практично всі заклади охорони здоров’я, які формують основну мережу,  з чітким визначення що в кожному такому закладі мають бути сформовані відповідні відділення, де будуть концентруватися хворі. Маршрути мають бути складені  так, щоб ці пацієнти не перетиналися з іншими. Міністр дав доручення напрацювати такі маршрути. Першим кроком є доручення включити в цей перелік додаткові заклади. На території Львова це обласна клінічна лікарня, лікарня швидкої допомоги, п’ята і четверта міські лікарні. Також це Пустомитівська, Жовквівська Золочівська, Самбірська, Стрийська, Буська районні лікарні, Новояворівська, Червоноградська,  Дрогобицька міські лікарні. Ці заклади мають надавати ургентну допомогу а також повинні бути готові надати допомогу пацієнтам з коронавірусом», -  розповів Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: