У Львові лікарні, призначені для пацієнтів з covid-19, заповнені до 90% (фото)

IMG_2209

Про це сьогодні під час брифінгу у винниківському госпіталі розповів заступник голови ЛОДА Іван Собко, відповідаючи на запитання журналіста Дивись.info.

За словами Івана Собка, ситуація по області контрольована. «Ми маємо першу лінію та другу лінію (лікарень, призначених для пацієнтів з коронавірусом, - ред.). Людина, яка має позитивний тест та відчуває себе гірше, вона проситься до Львова, проситься в інфекційну лікарню тощо. Відповідно, тут на 70-90%, залежно в якому закладі, місця є заповнені, - повідомив Іван Собко. – Тому ми попросили головлікаря винниківського шпиталю розглянути можливість відкриття ще одного відділення (для пацієнтів з коронавірусом, - ред.)».

Він зазначив, що епіцентрами поширення коронавірусу є Львів, Жовківський та Яворівський райони. «Враховуючи загострення по Яворівському району, в нас сьогодні буде засідання ТЕБ НС, де будемо приймати рішення про відкриття Новояворівської міської лікарні, вона має інфекційне відділення, палати на 20 місць із кисневою терапією, тобто буде відкрита ще одна установа, а Яворівська районна лікарня буде виключена зв списку, адже, за словами лікарів, вона не готова приймати в першу чергу важких пацієнтів», - додав Собко.

За словами Максима Прикупенка, головного лікаря винниківського госпіталю, для потенційних пацієнтів із коронавірусом у шпиталі залишається не так багато місць. «Для потенційних хворих у нас лишається близько 10 місць, але сьогодні ми інтенсивно ведемо виписку, бо зараз у госпіталі знаходяться 153 пацієнта й запланована виписка тих, хто одужав або з непідтвердженим діагнозом covid-19. Вони будуть переведені в інші лікарні для продовження лікування пневмоній. Таким чином ми будемо мати можливість приймати пацієнтів у важких станах».

До слова, сьогодні із робочим візитом на Львівщину приїхав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, зокрема він відвідує місцеві лікарні та планує взяти участь в обласній комісії ТЕБ НС. За словами Івана Собка, є імовірність прийняття рішення збільшити максимально кількість медичних установ під роботу з пацієнтами з коронавірусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: