Зеленський підписав закон про звільнення випускників від обов'язкової державної підсумкової атестації

WQOmAOEzhBwS4DWN9pgo

Президент Володимир Зеленський підписав поставнову про скасування обов'язкового ДПА для випускників шкіл, утім закон не стосується ЗНО.

Про це йдеться в повідомленні Офісу Президента.

У пресслужбі зазначили, що закон має мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 серед випускників шкіл.

Згідно з ним, учні можуть за власним бажанням скласти ДПА, зокрема у формі ЗНО, яке необхідне для вступу до закладів вищої освіти.

Важливо, що одинадцятикласники, які не планували вступати до вишів, отримають атестат про середню освіту без складання ДПА у форматі ЗНО.

За даними Міністерства освіти і науки України, скасування обов’язкової державної підсумкової атестації дасть змогу зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування й відповідно збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.

Нагадаємо, уряд скасував проведення пробного ЗНО, натомість запропонували випускникам пройти тестування вдома. Кошти, які учні заплатили за пробне оцінювання, повернуть.

«Близько 52 млн. гривень будуть найближчим часом перераховані на рахунки регіональних центрів оцінювання якості освіти Українського центру оцінювання якості освіти України (далі – УЦОЯОУ). Мінфін напрацював максимально спрощений механізм повернення цих коштів, відповідно до якого необхідно буде звернутись до регіонального відділення УЦОЯОУ із заявою, вказавши реквізити рахунку, на який здобувач освіти чи його батьки хочуть отримати кошти». - зазначили в Міністерстві фінансів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: