Львівські лікарні отримали ще 6 апаратів ШВЛ

c79806343290d3f769b449a82b47b768

Сьогодні відбулася передача апаратів ШВЛ швейцарського виробництва Hamilton Medical опорним у боротьбі з коронавірусом медичним установам.

Зокрема, два апарати ШВЛ отримала Львівська інфекційна лікарня,  один апарат, а також дефібрилятор – Центр легеневого здоров’я та один – Бродівська центральна районна лікарня.

«Це приклад злагодженої роботи депутатського корпусу, керівництва лікарень та фірми-постачальника «Ксенко». Завдяки обласному бюджету, нашим благодійникам робимо усе можливе, аби вишукати та придбати на ринку виробництва висококласних ШВЛів апарати для потреб Львівської області.  Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції складна, тому маємо думати над забезпеченням усім необхідним лікарень та захистом наших медичних працівників», - розповів голова Львівської облради Олександр Ганущин.

Як додав перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк, на місцях ніхто не чекає допомоги від держави, а самостійно вишуковуються можливості придбати таке високоякісне обладнання.

«Майже щотижня ми намагаємося в наші медичні заклади передавати необхідну допомогу.  Сьогодні ми передаємо апарати найвищого класу, один з них, який отримає Центр легеневого здоров’я, - з інтелектуальною пам’яттю. Це лише шостий апарат такого типу в Україні. Вартість таких апаратів, в  залежності від класу, від близько 700 тисяч гривень до 2 млн грн», - розповів Богдан Гагалюк.

«Ми взяли на себе весь тягар боротьби з коронавірусом. Майже кожного дня ми купуємо нове обладнання для наших закладів. Це найкраще обладнання яке важко було отримати, бо вся Європа стоїть в черзі за таким апаратами», - додав голова медичної комісії облради Ігор Ковальчук.

Як розповіли керівники медичних закладів, таке обладнання сьогодні вкрай необхідне медикам.

«У нас 12 пацієнтів в реанімаційному відділенні, з них четверо на апаратах ШВЛ. Такі високоінтелектуальні апарати дуже допомагають «витягнути» таких пацієнтів з обійм смерті. Зараз ми маємо 140 важких пацієнтів. Останні два тижні в нас йде 4 тони кисню за 3 доби і цього ще навіть не вистачає. Важкість пацієнтів з пневмоніями кожен день наростає і бувають дуже незвичні випадки», - розповів генеральний директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак.

«Обладнання яке ми отримуємо сьогодні- це апарати найвищого експертного класу. Вони будуть ефективними при наданні допомоги хворим, які знаходяться у відділенні інтенсивної терапії», - додав директор КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» Сергій Федоренко

Компанія-імпортер апаратів забезпечує гарантійне обслуговування та сервісний супровід обладнання, який розпочинається вже від сьогодні і включає також навчання фахівців, первинний запуск і супровід піл час експлуатації на усіх етапах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: