Садового допитали прокурори НАБУ у справі індустріального парку

CTP

Це вже другий допит, що стосується справи залучення міжнародного інвестора «Сітіпарк Львів» до будівництва індустріального парку в мікрорайоні «Рясне-2».

«Знову отримав запрошення дати свідчення НАБУ у справі залучення міжнародного інвестора „СТР“ для будівництва індустріального парку у Львові. Вкотре розказав все, що мені відомо. Досудове слідство триває вже 5 років. Вже 5 років європейська компанія „СТР“ не може реалізувати своє право на будівництво індустріального парку. Шкода, що замість сприяння та створення комфортних умов для запуску потужного проекту, інвестора втягнуто у судову тяганину. Правда за нами, тому ми обов’язково переможемо», — зазначив міський голова в своєму дописі.

За його словами, інвестор «СТР», який придбав земельну ділянку на Рясному під виробництво, — компанія світового рівня, яка вже створила більше 100 таких індустріальних парків у Європі. «Компанія купила землю за більш ніж 52 мільйонів, сплачує всі податки, але створити понад 3000 робочих місць вона не може, бо триває слідство. Ми вже 5 років є під тиском — спочатку Генпрокуратури, тепер — Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 5 років державна машина воює проти залучення інвестора та створення нових робочих місць», — додав міський голова.

Він також нагадав, що це вже другий допит за 5 років, якому передували суди двох інстанцій — Вищий антикорупційний суд та Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, 27 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому та в.о. директора департаменту містобудування Сергію Коровайнику в справі індустріального парку та компанії «Сітіпарк Львів» — заставу в розмірі 1 млн 56 тис 550 грн. для Андрія Садового та 153 680 грн. — для Сергія Коровайника. Обидва посадовці мерії подали на апеляцію, вимагаючи цілковитого звільнення від застави. Відтак, Апеляційна палата ВАКС, розглянувши справу, задовільнила обидві апеляції посадовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: