У Львові фіксують зростання кількості пневмоній

53512517_303
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Головний медик Львова Володимир Зуб в ранковому ефірі радіо «Люкс ФМ» розповів про ситуацію із захворюванням на коронавірус у місті та області.

За його словами, за останню добу статистика позитивних ПЛР-аналізів є більшою, ніж за попередню добу, однак, враховуючи, що серед них є проби, які забирали ще в травні - на початку червня, то об'єктивна актуальна цифра дещо менша, - йдеться на сайті ЛМР.

«Ми отримали за останню добу більше позитивних ПЛР-тестів, ніж за попередню, — 240. Але нових випадків з них по області 155. Тобто 85 — це ті результати, які прийшли нам з Києва чи інших лабораторних центрів ще з травня- початку червня, і навряд чи вони є сьогодні об'єктивними. А от з тих проб, що бралися в останні дні, — 155 позитивних, в місті Львові з них 74.

Якщо подивитись на динаміку останніх десяти днів, то в нас в середньому і був такий рівень нових випадків. Це не є критично, але це зростання плато, тобто те плато, яке було в травні - 30−40 хворих на добу, то зараз цифри зросли до 60−80. І дай Бог, щоб ми могли стабілізувати цю ситуацію на такому рівні", — додав Володимир Зуб.

Зі слів Володимира Зуба, симптоматика захворювання не змінилась — це симптоматика гострого респіраторного захворювання на початках, а там, де стан погіршується, — одразу пневмонії.

«Ми спостерігаємо зростання кількості пневмоній і кількості у зв’язку з цим госпіталізацій. Тобто ситуація з пневмоніями гірша, ніж була на початку травня, тобто пневмоній більше. Тому ми вчора прийняли рішення розміщувати хворих не тільки в ті лікарні, які від березня працюють з коронавірусом, але готувати кожну лікарню до того, що в них будуть такі пацієнти, і вони мають вміти з ними працювати, їх лікувати і захищати себе. Це ми озвучили міністру, що не тільки у Львівській області, а в країні треба таке запроваджувати. Він погодився», — пояснив керівник міського управління охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: