В Укравтодорі розказали, якими дорогами займуться в першу чергу

630_360_1562061154-4514

Програма президента Володимира Зеленського «Велике будівницво» стосується перебудови українських доріг. Загалом, за п'ять років у експлуатацію планують ввести 24 тисячі кілометрів атошляхів.

Будівництву яких доріг віддано пріоритет, розповів голова «Укравтодору» Олександр Кубраков в ефірі каналу «Україна 24».

«Що найбільше не влаштовує мене як керівника – ті дороги, які зараз будуються, будуються за проєктами, які були розроблені досить давно. Підрядній організації байдуже, як будувати дорожні розв’язки, перехрестя та інше. А ось з точки зору безпеки дорожнього руху, організації дорожнього руху, того, який вигляд мають дороги — вони можуть відрізнятися досить істотно. На 80%, а то й більше, цього року ми віддавали пріоритет будівництву тих доріг, які мають найбільший трафік, мають найбільший рівень зношення, в цей критерій потрапляють понад дві третини доріг в Україні, на жаль». - сказав очільник Укравтодору.

Також Кубраков розповів, хто контролює якість будівництва доріг.

«Раніше технічний нагляд здійснювався виключно співробітниками служб автомобільних доріг в області. На мою думку, цих людей не вистачає. Додатково їм могло допомагати державне підприємство «ДорЯкість» — і у мене питання до того, як це було організовано. Що ми робимо в цьому році – у нас є об’єкти великого будівництва, на які ми запрошуємо компанії, які професійно займаються технічним наглядом», - повідомив Кубраков.

Він вважає, що перші роки цим питанням повинні займатись провідні міжнародні компанії з хорошою репутацією

« ... це компанії, які в Україні працювали виключно на об’єктах ЄБРР і Світового банку. Це французькі, австрійські, німецькі, польські, турецькі компанії. І перші контракти вже укладаємо»,– підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: