На парад Перемоги у Москві приїхали представники лише декількох держав: лідери ЄС не з'явилися

0bee257766372147bcceabc07fe05399

У Москві на Красній площі 24 червня відбувся парад на честь 75-річного ювілею Дня перемоги, попри те, що у країні понад 600 тисяч випадків коронавірусу. На урочистості приїхали кілька європейських лідерів. 

Про це повідомляє російське видання ТАСС.

На парад приїхали лідери Білорусі, Узбекистану, Боснії і Герцеговини, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Сербії, та самопроголошених Південної Осетії і Абхазії. Президент Киргизстану утримався від участі в урочистостях через позитивні результати тесту на коронавірус у наближених до нього осіб.

Водночас жоден з лідерів ЄС не прибув на парад до Москви. Раніше анонсувалась участь президентів Чехії і Хорватії, однак Мілош Земан скасував візит «через заходи, пов'язані з пандемією коронавірусу», а президент Хорватії Зоран Мілановіч не приїхав через «зламаний літак», який  не міг бути відремонтований до запланованої поїздки.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто до 23 червня був єдиним главою МЗС від ЄС у списку запрошених і підтверджених гостей параду. Однак під час візиту до Москви, напередодні, Сійярто, заявив, що у нього "заплановані інші офіційні справи", тому він змушений покинути Росію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: