Херсонський порт офіційно передали в концесію

df8c456------1

У п'ятницю, 26 червня, у концесію передали Херсонський морський торговельний порт, компанія-концесіонер ТОВ “Рисоіл-Херсон” інвестує у розвиток порту близько 300 мільйонів гривень.

Про це у Telegram повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Це дасть стабільний розвиток, збережені та нові робочі місця, добробут всього міста і регіону, сприятливі умови для зростання економіки», – написав міністр.

«Компанія-концесіонер ТОВ «Рисоіл-Херсон» інвестує у розвиток порту близько 300 млн грн. Ще понад 18 млн буде вкладено в місцеву інфраструктуру. Концесія укладена на 30 років, але вже у 2030-му концесіонер зобов’язується забезпечити обсяги перевалки вантажів порту на рівні не менше 1,36 млн тонн», – додав він.

За його словами, «Рисоіл-Херсон» зобов’язується збільшити до 80% частки вантажів, що прямують до порту з використанням залізничного, внутрішнього водного та інших видів транспорту, крім автомобільного.

Також компанія співфінансує капремонт дорожнього покриття вулиць на шляху до порту та новий майданчик для стоянки вантажівок на в’їзді до міста.

«Концесія порту Ольвія буде підписана найближчим часом, порт Чорноморськ – наступний концесійний проєкт», – додав Криклій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: