Перший рік президентства Зеленського позитивно оцінили 37% українців

зелен

«Не погано і не добре» — саме так українці оцінили перший рік роботи президента Володимира Зеленського. Зокрема, це 34% опитаних. Тим часом 37% вважають роботу нового очільника країни «дуже доброю», а 28% респондентів — погано або дуже погано.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Також, у квітні 50% опитаних заявили, що Зеленський своїми діями захищає національні інтереси, а 33% впевнені, що президент захищає власні інтереси та інтереси свого оточення.

У свою чергу, 39% опитаних заявили, що нинішня влада така сама, як і попередня. Натомість 38% переконані, що ця влада краща за попередню, а 16% респондентів думають, що зараз влада гірша за попередню.

Інфографіка: Центр Разумкова

Зазначається, що 42% українців кажуть, що загальна ситуація у країні погіршилась за рік, 33% думають, що вона не змінилась, а 15% — що вона покращилась.

Найчастіше заявляли про погіршення ситуації у рівні цін і тарифів, а також в економічному становищі країни. В інших сферах відносна більшість респондентів вказують на відсутність змін за рік.

Важливо, що 3,5% впевнені, що до кінця своєї каденції Володимир Зеленський виконає всі передвиборчі обіцянки. З-поміж опитаних, а саме 33% вважають, що президент виконає більшість обіцянок, а 31% і 25% респондетів кажуть, що до кінця президентва Зеленський здійснить або меншість обіцянок чи взагалі практично нічого.

Цьогоріч, у квітні, 71,5% українців заявили, що Зеленський взагалі не виконав обіцянку про відсторонення олігархів від впливу на політику,

  • 70% — про створення нових робочих місць;
  • 63% — про досягнення миру на Донбасі;
  • 62% — про боротьбу з корупцією та запровадження реального народовладдя;
  • 56% — про зниження комунальних тарифів;
  • 54% — про детінізацію економіки;
  • 53% — про підвищення пенсій;
  • 50% — про забезпечення лікарень і шкіл фінансуванням і сучасним обладнанням.

Фото: Центр Разумкова

Водночас 52% вважають, що Зеленський виконав обіцянку про оновлення влади, а 47% — про забезпечення комунікації громадян із державними структурами через Інтернет.

У центрі Разумкова зазначають, що опитування проводили з 24 по 29 квітня 2020 року методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів. Загалом опитали 2056 респондентів від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: