У 13 областях України МОЗ планує посилити карантин

_23-2147953252
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Через перевищення ряду критеріїв щодо розповсюдження коронавірусу у 13 областях України головні санітарні лікарі цих регіонів будуть звертатися до комісій ТЕБ та НС щодо посилення карантинних заходів на цих територіях.

Про це повідомляє УП з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"В умовах адаптивного карантину ми побачили різке зростання в деяких областях – збільшення кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок у лікарнях, які виділені під COVID-19.

Тобто ті критерії, які у нас визначені в постанові, перебільшені по 13 областях нашої країни – це і західні області, і місто Київ.

Тому буде відповідне подання від головних санітарних лікарів областей на регіональні комісії ТЕБ та НС, які будуть приймати рішення щодо посилення карантинних заходів на території того чи іншого регіону", - повідомив Степанов.

Степанов зазначив, що посилення карантинних заходів може стосуватися роботи міського транспорту, спортивних закладів, а також дошкільних і "решти закладів, які є в країні".

Як повідомляє ВВС, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в деяких областях України можлива повторна зупинка громадського транспорту через зростання числа заражених коронавірусною інфекцією.

"Є зростання кількості хворих. Стосовно закриття транспорту - це можливо в деяких містах та областях. Не виключено, що в окремих містах або областях доведеться за рішенням місцевих комісій повернутись до закриття транспорту", - пояснив прем'єр.

За його словами, все залежатиме від завантаженості ліжкомісць у лікарнях, темпів приросту хворих та ряду інших показників.

Він також розповів, що перша хвиля епідемії в Україні, яка могла завдати найбільшу шкоду, "пройшла по помірному сценарію", й зараз медична система та суспільство краще готові.

"Хочемо зробити все можливе, щоб знову не закривати країну на локдаун. Але не можемо передбачати, як будуть розвиватись події. Пішло помірне зростання кількості хворих, ми аналізуємо ключові показники - завантаження ліжкомісць у лікарнях", - відзначив Денис Шмигаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: