7 літніх сніданків, які можна приготувати за 10 хвилин

snidanok
Фото: Всвіті

Влітку сніданки стають цікавішими. Кожній вівсянці — свіжі фрукти, кожному омлету — зелень та овочі. А головне — мінімум часу на приготування.

Більше не треба варити чи запікати коренеплоди, відварювати крупи, мудрувати з випічкою. Всвіті зібрали для вас кілька рецептів літніх сніданків, які потребують мінімум часу.

Приготування займає до 10 хвилин! Зберігайте собі та не забувайте снідати, особливо, коли це так смачно:

1. Вівсянка з ягодами та домашнім сиром

Стокові фотографії Вівсянка та роялті-фрі зображення Вівсянка ...

На дві порції нам треба: 300 г вівсяних пластівців, 150 г домашнього сиру 9 % жирності, склянка ягід на ваш смак. А також 1 ч.л меду, півсклянки волоських горіхів і спеції: дрібка солі, кориця, мускатний горіх.

Як приготувати:

Залити окропом вівсяні пластівці, накрити їх кришкою та залишити настоюватись. Ягоди змішати з домашнім сиром. Горіхи подрібнити ножем та обсмажити на сухій пательні разом із сіллю.

У готову вівсянку додайте мед і спеції, перемішайте все та розкладіть у тарілки. Поверх вівсянки викладіть сир із ягодами та прикрасьте страву солоними горіхами.

2. Омлет з овочами

Швидкий омлет з сиром і овочами - рецепти від ТМ Шостка

На дві порції треба: 3 яйця, по 1 ст.л сметани та борошна, спеції (сіль, сушений часник, мелена паприка). Трохи олії для смаження та 10 мл соєвого соусу. Окремо: 1 помідор, 1 огірок, 1 солодкий перець та гілочка кропу. Сіль і 1 ст.л кефіру.

Як приготувати:

Збийте міксером яйця, сметану та борошно. Додайте сіль і спеції. У гарячу пательню налийте олію та яєчну суміш. Поставте мінімальний вогонь на плиті та накрийте страву кришкою, готуйте 2–3 хвилини. Там часом — зробіть салат. Овочі та зелень треба подрібнити, посолити, заправити невеликою кількістю кефіру. Готовий омлет викладіть на тарілку поряд із салатом, полийте соєвим соусом.

3. Млинці з фруктами та сиром

Млинці з фруктовою начинкою

На невелику порцію треба: 1 яйце, 250 мл молока, 3 ст.л борошна, дрібка солі та 0,5 ч.л цукру, 1 ст.л олії. Окремо треба олія для приготування млинців. На начинку з розрахунку на 1 млинець візьміть: по 1 ст.л сиру, 10 г ягід, 1/3 банана.

Як приготувати:

Усі компоненти на тісто просто покласти в миску та збити міксером, поки не отримаєте рідку суміш без грудочок. На 1 млинець йде близько 3 ст.л тіста — це залежить від розміру сковорідки. А якщо обмаль часу — можна просто посмажити 2–3 млинці, а решту тіста поставити в холодильник. Зможете посмакувати цим гарячим сніданком ще й на наступний день.

Коли смажите млинці, одночасно можна підготувати начинку. Перебити міксером сир, банан та ягоди. Потім розмастити начинку на млинець ножем чи ложкою та завернути його. Можна полити зверху медом чи йогуртом.

Також, наступного дня спробуйте солону начинку: замість фруктів та банана — покладіть до сиру зелень і помідори, або ж варене яйце.

4. Тост з яйцем та огірком

Тост с авокадо и яйцом рецепт с фото пошагово и видео - 1000.menu

Візьміть 2 шматочки чорного хліба, 2 варених яйця. Огірок — смакуватиме як сирий, так і маринований. Також, 50 г сиру твердого, 2 листки молодої капусти та соус за смаком. У якості соусу зійде 1 ст.л йогурту без солодких додатків, або ж перетерте авокадо.

Як приготувати:

Яйця почистити та порізати кільцями. Хліб підсмажити на сковорідці з двох сторін до хрусткої скоринки. Сир натерти на тертці або тонко нарізати ножем. Покласти його на ще гарячий хліб.

Поверх сиру розподіліть соус, далі — огірок, нарізаний тонкими кільцями. Зверху по листку капусти, ще трошки соусу і шматочки яйця.

5. Солодкий тост із бананами

Тосты с арахисовой пастой - пошаговый рецепт с фото на Повар.ру

Приготувати смачний солодкий бутерброд на сніданок? Запросто! Візьміть: 2 шматочки хліба з житнього борошна, 1 банан, 2 ст.л меду і 50 г домашнього сиру.

Підсмажте хліб на пательні, банан наріжте кільцями. Сир перетріть разом із медом та покрийте ним шматочки хліба. Зверху розкладіть кільця банана.

6. Сирний десерт

Десерт с кокос и банани - Вкусно - Десерти - Edna.bg

Одна з найпростіших страв цієї добірки. Адже на її приготування ви потратите орієнтовно 5 хвилин. Можна навіть брати такий десерт із собою, якщо поспішаєте на роботу. На одну порцію треба: 150 г сиру домашнього 5 %, 1 ложка сметани низької жирності або йогурту, 5 г меду. А також половина банана й ще один фрукт за смаком. Ще може бути 50 г будь-яких ягід, половина груші чи декілька абрикосів. Також, підійдуть різні сухофрукти: курага, чорнослив, фініки.

Як приготувати:

Усе надзвичайно просто, головне мати під рукою міксер. Перебийте міксером сир протягом 1 хвилини щонайменше. Сир має стати подібним до пасти, без грудочок. Потім додайте до сиру банан та мед, сметану й ще раз ретельно перебийте. Наприкінці додайте шматочки фруктів, які вирішили використати сьогодні. Такий рецепт легко змінювати, залежно від того, що є в холодильнику.

7. Запечений омлет

Омлет с колбасой в духовке рецепт с фото - 1000.menu

Потрібно приготувати сніданок на велику родину, а часу обмаль? Зробіть омлет у духовці, для якого треба, з розрахунку на 4 людини 8 яєць. А також: пучок шпинату, 100 г кукурудзи консервованої, по 3 ст.л сметани та борошна, 1 помідор. Ще треба олія, сіль і суміш перців.

Як приготувати:

Насамперед, увімкніть духовку, щоби вона розігрілася до 190 градусів. Збийте міксером яйця. Додайте борошно, сметану, сіль та ще раз збийте. Подрібніть шпинат та помідор, разом із кукурудзою додайте у яєчну суміш і перемішайте ложкою.

Форму для випічки покрийте олією, влийте в неї яєчну суміш, посипте зверху перцем. Приготування займе не більше, ніж 10 хвилин, а поки підете вмиватись і одягатись, омлет пропечеться. На це піде орієнтовно 10–15 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: