Президент України нагородив 12 львів'ян орденами та званнями з нагоди Дня Конституції

1553862456_dsc_0451
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Президент України Володимир Зеленський з нагоди Дня Конституції нагородив орденами та почесними званнями 12 львів'ян.

Про це повідомляється на сайті президента України.

Нагороди вручили за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю.

Згідно з Указом президента №254/2020 ордени отримали 75 людей, а почесні звання – 127, серед них є і 12 львів’ян та мешканців області.

Ордени отримали двоє. Це Юрій Бобала ректора Національного університету «Львівська політехніка» - нагороджений Орденом Князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня, та Ярослав Білас, голова правління ГО «Спілка учасників бойових дій в АТО, ООС, добровольців та волонтерів «Побратими об’єднанні», котрий отримав Орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Почене звання «Народний артист України» присвоїли Ользі Гапі - артистці, провідному майстрові сцени Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва, і Марії Процев’ят - доцентові кафедри Львівської національної музичної академії імені М.В.Лисенка.

Звання «Заслужений артист України» отримала співачка та актриса Наталка Половинка.

Звання «Заслуженого лісівника України» отримав директор державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Львівлісозахист» Іван Ясіновський.

Також серед львів’ян відзначили працівників фізичної культури та спорту. Звання заслужених отримали: Ярослав Ковальчук, заступник директора Львівської обласної школи вищої спортивної майстерності; Андрій Котельник, президент благодійного фонду та Академії боксу; Андрій Надопта, старший тренер у «Спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву №2 з дзюдо та боксу.

Заслуженим працівником у спорті також став Іван Хомяк з Червонограда - старший тренер-викладач у відділенні дитячо-юнацької спортивної школи №2 м. Червонограда.

Борис Дроботюк і Наталія Поліщук отримали звання заслужених художників України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: