В уряді ще не вирішили, чи підуть діти до школи 1 вересня

98_main-v1584435980
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Більшість українських шкіл восени, імовірно, перейде на дистанційне навчання. Проте остаточно ще не вирішено, як будуть навчатися школярі восени.

Про це він сказав на нараді з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що українським школам потрібно починати готуватись до дистанційного навчання з 1 вересня.

«Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що існує ймовірність того, що восени більшості українських шкіл доведеться перейти на дистанційне навчання, тож уже сьогодні має бути підготовлено відповідні технічні можливості», - зазначено в повідомленні.

Як інформує Громадське, 23 червня вже колишня виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій казала, що в уряді ще немає рішення, чи підуть учні до школи 1 вересня, чи залишаться на дистанційному навчанні.

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти.

Проєкт передбачає механізм дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти за двома напрямками:

  • дистанційною формою як окремою формою здобуття освіти;
  • використання технологій дистанційного навчання під час організації здобуття освіти за різними формами (денною, вечірньою, заочною, мережевою, екстернатною, сімейною (домашньою), педагогічним патронажем).

Окрім того, у відомстві планують спростити процедуру організації дистанційного навчання для закладів освіти і здобувачів освіти, які бажають навчатися дистанційно.

«У тексті проєкту акта враховано особливості дистанційного навчання під час карантину, а також передбачено умови для реалізації змішаного навчання», — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: