Через брак коштів «Карпати» не можуть поїхати на матч проти «Маріуполя»

p1ebr738351nfiegcumj1plb5ql4

Перенесений поєдинок УПЛ «Карпати» – «Маріуполь», цілком ймовірно, не відбудеться, як і наступні матчі львів’ян у чемпіонаті.

Як інформує пресслужба клубу, причина – брак необхідних коштів. Тритижневий виїзд (а саме у гостях карпатівці мали зіграти свої поєдинки через епідеміологічну ситуацію у Львові) обійдеться майже у півтора мільйони гривень. У клубу таких коштів нема.

Як відомо, власниками клубу є дві іноземні компанії – «Менділ Лімітед», яка віднедавна належить Олегу Смалійчуку, та «Крісал Холдінгс», що відповідно до документів, належить Каті Парпі.

«Олег Смалійчук тривалий час перебував в Києві і намагався зустрітися із представниками та власниками компанії «Крісал Холдінгс», аби викупити їхню частку клубу чи домовитися про спільне фінансування, – говорить виконавчий директор ФК «Карпати» Ростислав Ящишин. – Наскільки мені відомо, зустріч не відбулася. Також друга сторона жодним чином не реагувала на офіційні листи від Олега Смалійчука з ідентичними пропозиціями.

Не секрет, що в клубу були тривалі фінансові труднощі, ми рік виживали без фінансування. Зараз у «Карпат» буквально нема власних ресурсів та резервів для продовження життєдіяльності, всі можливі варіанти вичерпані. Необхідна солідна дотація, адже карантинні форс-мажори ніяким чином не можна було передбачити під час формування і так урізаного та скромного бюджету.

Після зміни власника компанії «Менділ Лімітед», Олег Смалійчук прилетів до Львова та оперативно закрив низку проблемних питань. Зараз боргів перед командою нема, більше того, гравці отримали матеріальне заохочення за проявлений характер у львівському дербі. Однак після відсутності діалогу з компанією «Крісал Холдінгс», Олег Смалійчук повідомив мене, що має можливість фінансувати клуб на свої 50%, оскільки є простим бізнесменом, а не олігархом. Відповідно, наразі у нас нема можливості виїхати на гру в Маріуполь. Дуже сподіваюся, що представники «Крісал Холдінгс» нарешті звернуть увагу на нашу проблему і вступлять в конструктивний переговорний процес».

Як повідомляє YouTube-канал «ТаТоТаке», львівські «Карпати» можуть не дограти поточний розіграш чемпіонату України з футболу через проблеми фінансового характеру.

За інформацією джерела, львівський клуб має борги в розмірі 5 млн доларів. Через це він може не отримати ліцензію на участь у наступному розіграші чемпіонату України. Новий співвласник «Карпат» Олег Смалійчук намагається домовитися з іншим власником Ігорем Коломойським, щоб розділити борг навпіл і погасити його. Якщо останній відмовить у цьому, тоді перший буде вести переговори про повний викуп клубу у розстрочку.

Також не виключається варіант, при якому «Карпати» припинять своє існування, а на його місці буде створений новий клуб, який почне виступ у Першій або Другій лізі України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: