Через COVID-19 у Італії та Туреччині заборонили перельоти з ручною поклажею

авіа
Фото ілюстративне

Італія і Туреччина заборонили провезення ручної поклажі пасажирами на багажних полицях в літаках усіх авіакомпаній.

Про це пише avianews

Зазначається, що обмеження є тимчасовими, а застосовуються у якості заходів у боротьбі з коронавірусною інфекцією.

Передбачається, що це дозволить зменшити утворення черг в літаку під час посадки і висадки, коли пасажири перед тим, як зайняти місце, розміщують ручну поклажу на багажних полицях.

У якості альтернативи ,мандрівникам запропонували здавати ручну поклажу до багажу, що передбачає утворення черг на стійках реєстрації, а також у багажних каруселях в зоні прильоту, що повністю зводить нанівець користь від нового заходу.

EASA у своєму керівництві по роботі в умовах пандемії COVID-19 вказало про необхідність забезпечити авіакомпаніям перевезення в салоні меншого числа ручної поклажі шляхом стимулювання здачі речей в багаж, однак це вказувалося в якості рекомендації.

Нові правила не означають повну заборону на провезення ручної поклажі в салоні, проте авіаперевізники почали обмежувати її габарити, щоб речі могли поміститися під крісло.

Наприклад, Alitalia дозволяє взяти в літак невелику ручну сумку, рюкзак або сумку для ноутбука, якщо її габарити не перевищують 45х36х20.

МАУ обмежила розміри ручної поклажі на рейсах в Туреччину до 40х30х10 см, а вага до 5 кг.

Turkish Airlines дозволяє брати на борт невелику ручну сумку, ноутбук або фотоапарат, вага яких не повинна перевищувати 4 кг, а габарити 40х30х15 див.

У випадку, якщо пасажир взяв з собою ручну поклажу, яка відповідає стандартним правилам авіакомпанії, але не відповідає новим обмеженням, авіакомпанії дозволять її безкоштовно здати в багаж. При цьому, з валізи обов'язково слід дістати і взяти з собою документи, цінні речі, техніку і акумулятори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: