Венедіктова сфальсифікувала постанову про вручення підозри Порошенку, — адвокат

bbcacb8-1

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та її підлеглі «заднім числом» оформили постанову і цей документ «чарівним чином» з’явився у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу - тримання під вартою.

Про це Головань повідомив на своїй сторінці у Facebook

«10 червня я написав пост про те, що генеральний прокурор Венедіктова порушила норми 110 КПК і не оформила постановою процесуальне рішення доручити здійснення повідомлення про підозру народному депутату України, п’ятому президенту України Петру Порошенку.

Нахаба з прокурорським посвідченням, що перервав допит Петра Порошенка у якості свідка, мав при собі лише не передбачений законом папірець "доручення", тобто, не мав жодних повноважень. Ніякого повідомлення про підозру здійснено не було.

Під час зустрічі у кабінеті пані Венедіктової "вся прокурорська рать" намагалася нас переконати, що жодної постанови було не потрібно. Хай спробують заперечувати, всі ходи записані», - йдеться в дописі Голованя.

За словами захисника Порошенка, необхідної постанови не було, але через деякий час вона все ж опинилась у матеріалах справи, оскільки у прокуратурі «перечитали кодекс». Постанова з’явилася у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу.

Головань вважає, що через незнання законодавства, у тексті постанови вказані статті кодексу 109 та 382, «які були закриті ще 25 травня».

З огляду на це він озвучив висновок: «Генеральний прокурор не тільки некомпетентна, а ще й намагається приховати некомпетентність фальсифікаціями».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: