В Україні зросла кількість пневмоній і госпіталізацій із COVID-19

7ae29d7-lab700-1
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

В Україні за останній місяць майже вдвічі зросла кількість людей із пневмонією та кількість хворих на COVID-19, яких госпіталізували.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 30 червня.

«Аналізуючи рівень захворюваності, динаміку захворюваності – щоб приймати відповідне рішення – ми в Міністерстві охорони здоров’я, в тому числі, аналізуємо, що в нас відбувається від тижня до тижня», - розповів очільник міністерства.

Окрім цього додав, що з 18 по 24 травня – на тому тижні – наприклад, кількість госпіталізованих була 749 осіб за тиждень, то минулого тижня, з 22 по 28 червня, ця кількість складає 1 410… Госпіталізація відбувається виключно тих людей, які перебувають у (стані) середньої важкості або в тяжкому стані перебігу хвороби.

«Також у нас стрімке зростання щодо реєстрації пневмоній – ми тестуємо всіх без виключення, в кого є пневмонія. Якщо з 18 по 24 травня в нас було 2 572 пневмонії, то на минулому тижні цей показник складає 4 705. Тобто це люди, які влітку, у спеку захворіли пневмонією», - додав Степанов.

За його словами, це ще раз підтверджує, що в нас достатньо швидко поширюється COVID-19. Про що говорять не тільки цифри щодо кількості захворюваних щодня – вони постійно зростають, але й кількість людей, яких госпіталізують, і кількість людей, у яких є пневмонія,, постійно збільшується. А це пряма загроза здоров’ю і життю людини, яка заразилася на COVID-19

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: