Пік пройшли, але карантин не послабили: чому на Львівщині продовжили обмеження

IMG_2160

Карантин на Львівщині продовжили без послаблень до стабілізації ситуації із захворюваністю на коронавірус. Так вчора вирішила обласна комісія з ТЕБ і НС.

Як розповів під час брифінгу заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, під забороною залишаються робота дитсадків, закладів культури, оздоровчих закладів для дітей, тобто жодних нових послаблень на Львівщині не дозволили, передає ІА Дивись.іnfo.

«Комісія ТЕБ і НС, враховуючи складну, але контрольовану ситуацію із поширенням коронавірусу, ухвалила рішення не пом’якшувати карантинні обмеження. Ті послаблення, які ми могли запровадити, згідно з постановою Кабміну, уже діють. Це початок роботи громадського транспорту. Нових не буде, поки ситуація в області не стабілізується», – розповів Іван Собко.

Він також прокоментував пікет, який відбувся під Львівською ОДА з вимогою дозволити роботу приватних дитсадків.

«Хто буде відповідати, якщо на коронавірус почнуть хворіти діти?» – заявив Іван Собко.

При цьому, посилаючись на думку медиків, Іван Собко каже, що пік епідемії Львівщина уже пережила.

«Про це свідчить те, що кількість хворих і госпіталізованих уже не така, як попереднього тижня. Це вселяє надію, що ми відходитимемо від масової госпіталізації», – заявив Іван Собко.

Водночас, за словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, на Львівщині зростає кількість хворих у важкому стані.

«У нас щоденно госпіталізують близько 80 осіб і понад 100 скеровують на амбулаторне лікування сімейні лікарі», – розповів Орест Чемерис.

За даними департаменту охорони здоров’я, у стаціонарах лікарень Львівщини перебувають понад 950 хворих з коронавірусом, зростає кількість хворих з пневмоніями.

Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить 44,4% від загальної кількості (при нормі менше ніж 50%). Cередня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу протягом останніх семи днів становить 87,2 на 100 тисяч населення (при нормі більш ніж 24).

Водночас коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 19% за норми менш як 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить 24,9% за норми менш ніж 11%.

Наступне засідання комісії з ТЕБ і НС відбудеться 7 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: