Втрати червня: у зоні проведення ООС загинули п’ятеро українських захисників

vtraty-v-rajoni-provedennia-oos

У червні нинішнього року у зоні проведення Операції об’єднаних сил загинули п’ятеро українських воїнів.

Дмитро Бут, 37 років, Івано-Франківськ

Молодший лейтенант, військовий лікар. Грав на гітарі в складі рок-гуртів «Фляшка Нізвідки», «Листопад», «Brandy Rock's» та «Ніоплан». 2005 року закінчив з відзнакою ІФДМА. Керував медичним центром «Санате». У березні 2020 вступив на військову службу за контрактом. Залишились дружина та 5-річний син.

Загинув 11 червня, однак обставини смерті не повідомляються. Похований на Алеї Слави міського кладовища Івано-Франківська в селі Чукалівка.

Леонід Добрянський, 45 років, Ружин Житомирської області

Мешкав у Києві. Прапорщик, командир відділення взводу управління розвідроти 30 ОМБр. З 1992 проходив строкову військову службу, в 1994 закінчив школу прапорщиків. З січня 2010 працював на ДП «Антонов» у Києві плавильником металу та сплавів. Одним із перших пішов на фронт. З 2014 по 2015 воював у складі 72 ОМБр. Влітку 2014, під час боїв у Червонопартизанську, що на Луганщині, дістав контузію. З осені 2015 проходив службу у складі 30 ОМБр. Виконував завдання у багатьох гарячих точках. Залишились дружина та 24-річна донька.

Загинув 13 червня, увечері, від мінно-вибухової травми внаслідок мінометного обстрілу, під час виконання бойового завдання на спостережному пункті в районі місті Попасна. Похований на Алеї Слави Лук'янівського військового кладовища Києва.

Ілля Струк, 24 роки, Льотниче Володимир-Волинського району Волинської області

Старший матрос, гранатометник 503 ОБМП. З багатодітної родини. Займався спортом, прислуговував у церкві. Закінчив Львівське ВПУ комп’ютерних технологій та будівництва за фахом маляра-штукатура. Був паламарем, вступив до Почаївської духовної семінарії. 2014 року пішов на військову службу і перевівся на заочну форму навчання. Був поранений на фронті. В подальшому підписав контракт. Воював в районі Маріуполя. У 2020 подав документи на вступ до військової академії.

Загинув 17 червня від кульового поранення внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї, під час бойового чергування на горлівському напрямку, біля селища Шуми. Після прощання у Володимирі-Волинському похований на кладовищі села Поничів.

Богдан Коваленко («Гулівер»), 22 роки, Нова Водолага Харківської області

Старший солдат, навідник-оператор 2-го розвідувального взводу 1-го мехбатальйону 54 ОМБр. На військовій службі за контрактом з 2017. Після підготовки в НЦ «Десна» проходив службу в 54-ій бригаді. Мати померла, лишився батько.

18 червня, близько 22.00, був смертельно поранений кулею ворожого снайпера, помер під час доставки до лікувального закладу. Похований в смт Нова Водолага.

Іван Дедюх, 37 років, Тернопіль

Сержант, військовослужбовець 24 ОШБ «Айдар» 53 ОМБр. Воював з 2014.

Загинув 27 червня. Згідно повідомлення пресцентру ООС, внаслідок розриву невідомого боєприпасу поблизу села Старогнатівка, від отриманих множинних осколкових поранень один з військовослужбовців загинув, другого доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу. Поховання 1 липня в Тернополі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: