Хто виконуватиме обов’язки глави НБУ у разі його звільнення

IMG_3197

У разі звільнення голови Національного банку України Якова Смолія, його обов’язки виконуватиме перший заступник Катерина Рожкова.

Про це інформує УНН.

«Порядок звільнення голови та призначення виконувача обов’язків визначають стаття 18 Закону України «Про Національний банк України» та стаття 1 Закону України «Про тимчасове виконання обов’язків посадових осіб, яких призначає на посаду за згодою Верховної Ради України Президент України або Верховна Рада України за поданням Президента України», – зазначили у пресслужбі.

Згідно із законодавством, обов’язки звільненої особи тимчасово, але не більше одного місяця, виконує перший заступник (а у разі його відсутності — заступник) цієї посадової особи, призначений конституційно легітимною особою.

Так, першим заступником голови Національного банку є Катерина Рожкова.

Нагадаємо, що текст проєкту постанови та подання Президента України Володимира Зеленського щодо звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку України опубліковано на сайті парламенту.

Додамо, пізно ввечері 1 липня голова Національного банку України Яків Смолій подав Президенту Володимиру Зеленському заяву про свою відставку через «систематичний політичний тиск».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: