Польща скасувала обов'язковий карантин для частини українців: що потрібно знати

літак6

Польща скасувала проходження обов'язкового карантину для українців, які прилітають у країну на літаках. Регулярне авіасполучення відновлено з 1 липня.

Про це йдеться на сайті Республіки Польща

«З 1 липня 2020 року пасажири літаків, що прибувають з України до Польщі, звільняються від обов'язку пройти 14-денний карантин», - сказано в повідомленні.

У той же час українці, які перетинають кордон Польщі на авто або пішки, як і раніше, повинні відправлятися на двотижневий карантин.

Кордон можна перетнути в чотирьох пунктах пропуску - «Краковець - Корчова», «Рава-Руська - Гребенне», «Ягодин - Дорогуськ» і «Шегині-Медика». На них здійснюється автомобільне сполучення, а «Шегині-Медика» - єдиний пункт пропуску, де також діє піше сполучення.

Хто може потрапити в Польщу

В'їжджати в Польщу, незважаючи на дозвіл регулярних польотів, можуть тільки громадяни країни, іноземці з дозволом на проживання або ті, хто працюють у Польщі. Обмеження на в'їзд іноземців з метою туризму залишаються дійсними.

Які аеропорти України будуть здійснювати рейси до Польщі

З міжнародного аеропорта Київ імені Ігоря Сікорського заплановані рейси до Кракова, Варшави, Вроцлава компанією Wizz Air, а зі Львова - в Катовіце. Ще один лоукостер Ryanair планує здійснювати рейси з Києва в Катовіце.

Що стосується зворотних рейсів з Польщі в Україну, то з 1 липня в київський аеропорт «Бориспіль» почнуть літати літаки польської компанії LOT.

З якими країнами ще Польща відновила авіасполучення

До Польщі дозволені рейси з усіх країн Європейського союзу (крім Швеції і Португалії), Чорногорії, Грузії, Японії, Канади, Албанії та Південної Кореї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: