У Львові визначили індекс благополуччя молоді

Many_Hands_Black_and_white_527124_1280x850
У Львові індекс благополуччя молоді досить високий. Він складає 0,71 з 1.
Показник визначали Львівський міський молодіжний центр МолоДвіжЦентр спільно з Фондом народонаселення ООН в Україні, передає пресслужба ЛМР.
«Таке дослідження необхідне, аби розуміти, в якій ситуації молодь зараз перебуває, наскільки дружнім до молоді є середовище, і що можна зробити, щоб змінити все на краще. Визначення індексу було корисним для порівняння розвитку різних міст», - йдеться в повідомленні.
Вперше, у тестовому режимі, опитування провели 2017 року у Кременчуці, а у 2019 — до ініціативи долучився Львів та ще 9 міст.

«Коли ініціатива розшириться у межах всієї України, ми будемо мати цілісну картину в розрізі регіонів та окремих міст. Тоді міста зможуть об'єднуватися і спільно вирішувати якусь із проблем. Важливе це дослідження також тим, що молодь є почутою», - розповідає керівник Львівського міського молодіжного центру Олег Малець.

Зазначається, що участь опитуванні брали молоді люди віком від 14 до 35 років. Вибірка сформована на базі 400 анкет респондентів.

«Наш індекс становить 0,71 із 1. Це є досить високий показник, але нам є над чим працювати. Дуже важливо, щоб молодь долучалася до подібних опитувань, і в них пропонувала свої рішення до проблем у місті», — каже керівниця програми аналізу та досліджень Інституту міста Тетяна Приходько.

Результати опитування 

  • Інформаційно-комунікаційні технології - 0,97
  • Освіта та наука — 0,76
  • Здоров’я — 0,72
  • Громадська участь — 0,72
  • Економічні можливості - 0,66
  • Безпека і захищеність — 0,56
  • Політична участь — 0,54

По кожному із семи субіндексів команда Львівського міського молодіжного центру провела обговорення, які тривали 7 тижнів.

«Щоразу ми запрошували експертів/ток у тій чи іншій галузі та обговорювали наявні проблеми, відповідність показника реальності, і що ми можемо зробити, щоб покращити показники, а відповідно і рівень благополуччя молоді у Львові», — додає Роман Цудний, керівник відділу роботи з молоддю.

Керівник молодіжного центру міста Лева також додав, що вже є кілька ідей щодо проведення схожих опитувань, оскільки це дуже важлива складова в комунікації із молоддю.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: