У мерї розповіли, які послуги можна буде отримати на оновленому Порталі мешканця

оновлений Портал мешканця

У Львівській міській раді анонсують велике оновлення Порталу мешканця Львова.

Як пояснили посадовці, Портал мешканця є продовженням та фактично оновленою версією порталу «Особистий кабінет львів'янина», яким і зараз можна користуватись, перейшовши за посиланням egov.city-adm.lviv.ua/.

«Переведення послуг міста в електронний формат допомагає уникнути суб'єктивізму і пришвидшує вирішення питань. На це все є великий запит, тому наявність такого порталу дає можливість об'єднати усі міські послуги в один проєкт. Вже цього року наші мешканці зможуть повноцінно використовувати ці сервіси», – розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

У мерії зазначають, з метою ідентифікації потреби користувачів було проведено комплексне дослідження, що дало розуміння нової структури та концепції порталу. Тоді ж, у співпраці з компанією Mastercard та Aimbulance, був розроблений новий дизайн порталу.

За задумом розробників, Портал мешкаця має бути інтегрований з системою внутрішнього документообігу міської ради. Будь-яка послуга, запит чи звернення, які мешканець замовить через Портал, автоматично будуть зареєстровані в системі документообігу, що натомість значно пришвидшить час надання послуги чи сервісу.

У травні 2020 року був оголошений тендер на майданчику Prozorro для вибору компанії розробника програмного забезпечення порталу. За його результатами, переможцем стала міжнародна компанія EPAM, яка має представництва у 5 містах України (Київ, Львів, Харків, Дніпро та Вінниця). Експерти компанії запровадять сучасні технічні та програмні рішення, проведуть тестування та підтримуватимуть роботу порталу впродовж 6 місяців після запуску оновленої версії.

Зокрема за допомогою оновленого Порталу мешканця його користувачі зможуть подати документи на отримання великої кількості адміністративних послуг та сервісів, подати звернення чи запит до Львівської міської ради, відслідковувати статус розгляду поданих документів та історію своїх звернень.

«Є великий запит від мешканців саме на такий формат отримання послуг. В період карантину ми побачили, наскільки важливі для людей альтернативні можливості замовлення і отримання послуг. Не лише великі організації чи бізнес запитують про альтернативні шляхи подачі документів, а й пересічні мешканці», – розповіла директорка департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради Валентина Бартошик.

За її словами, на Порталі будуть передбачені різні способи ідентифікації мешканця: BankID, MobileID та кваліфікований електронний підпис. Скориставшись одним із них, мешканці отримають доступ до повного функціоналу сайту та зможуть не лише подати копії документів, але й завірити їх своїм підписом, що натомість не потребуватиме від них додатково звертатись до Центрів надання адміністративних послуг.

Також завдяки інтеграції з системою документообігу буде забезпечено можливість не лише подачі документів в режимі онлайн, але і отримання результатів надання послуг в електронній формі, адже вони будуть підтверджені електронним підписом посадовця, який видав той чи інший документ.

Нагадаємо, що, згідно із законодавством, електронний підпис прирівняний до звичайного та має таку ж юридичну силу.

«Це дуже великий проєкт, і ми розділили його на частини. Важливо те, що тепер послуги поділені за життєвими ситуаціями на категорії, а не за суб'єктами їх надання. Після ідентифікації уже не буде потреби запитувати додаткову інформацію чи копію документів», – розповіла начальниця управління інформаційних технологій ЛМР Олена Гунько.

Ще одним модулем сайту буде можливість здійснення оплат, зокрема за допомогою цифрового гаманця Masterpass. На першому етапі львів'яни зможуть оплачувати через Портал мешканця адміністративні послуги, штрафи за паркування чи податки.

«Наші опитування показали, що 34% львів'ян вважають можливість зручної оплати послуг обов’язковим елементом Порталу мешканця, і така можливість стане доступною для львів'ян», – розповів менеджер з розвитку бізнесу Mastercard в Україні Ігор Панченко.

Оновлену версію сайту у мерії планують презентувати на початку жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: