Європарламент розграбували, поки депутати були на карантині (відео)

630_360_1484720563-2203

У 50 депутатів Європарламенту викрали комп’ютери, планшети й інші речі з їхніх офісів в Європейському парламенті, поки будівля була закрита на карантин через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що, крадіжки відбулися, коли будівля була практично порожньою. Злодії рилися в паперах і вривалися в сейфи в кабінетах євродепутатів, щоб забрати цінні речі.

Німецький депутат Європарламенту Ніко Земсротт каже, що у нього вкрали два ноутбуки і він розчарований відсутністю відповіді зі сторони генерального директора з безпеки Європарламенту.

«Це величезний скандал і я не знаю, чому всі мовчать … Ми майже впевнені, що грабіжники перерили усі наші речі, оскільки тут був безлад», - розповідає депутат і додає, що має інформацію про те, що злодії побували в офісах від 40 до 100 євродепутатів.

Земсротт також оприлюднив відео зі свого офісу.

Тим часом, прессекретарка парламенту заявила, що інформація про крадіжки з'явилася у квітні, й у відповідь було «збільшено кількість охоронців, які патрулюють офіси, коли інші контролювали доступ до будівлі».

Вона додала, що служба безпеки парламенту розслідує крадіжки і підтримує контакт з бельгійською владою.

До слова, у березні президент Європейського парламенту Давід Сассолі ввів сувору заборону на доступ до будівлі сторонніх відвідувачів і закликав членів і співробітників парламенту залишатися у своїх країнах, щоб запобігти поширенню коронавірусу. До травня парламент здебільшого пустував.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: