Перший львівський пологовий отримав апарат ШВЛ від благодійників (фото)

IMG_3394

Благодійний фонд «Рідні» передав апарти штучної вентиляції легень вісьмом медзакладам у Львові та Львівській області. Зокрема, новітнє обладнання отримав Міський комунальний клінічний пологовий будинок №1, що у Львові на вул. Мечникова, 8.

Благодійний фонд «Рідні» передав апарти штучної вентиляції легень вісьмом медзакладам у Львові та Львівській області.

Зокрема новітнє обладнання отримав міський комунальний клінічний пологовий будинок №1, що у Львові на вул. Мечникова, 8. Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.Info.

Благодійникам вдалося акумулювати кошти на потреби медзакладів, долучивши до акції малий та середній бізнес. Як відзначила президентка благодійного фонду «Рідні» Федорів Марта, соціально відповідальний бізнес почав співпрацю з організацією ще на початку карантину.

За словами головної лікарки комунального некомерційного підприємства «Пологовий клінічний будинок №1 міста Львова» Людмили Шекети, це вже вдруге медзаклад отримує допомогу від фонду «Рідні».

«Допомогу бізнесу ми відчуваємо постійно. Багато благодійних організацій, а також представників малого та середнього бізнесу надають по мірі можливості ті чи інші речі для індивідуального захисту, обладнання. З благодійною організацію «Рідні» ми співпрацюємо вже вдруге. Вони нам привозили великий набір засобів індивідуального захисту: маски, халати, дезінфікуючі засоби. Сьогодні ми маємо нагоду отримати апарат штучно вентиляції легень, який у клініці буде використовуватися багато років», – розповідає Людмила Шекета.

Очільниця медзакладу переконана: наскільки якісно лікарі оснащені обладнанням, настільки якісно можуть надавати допомогу пацієнтам.

Апарат ШВЛ, що отримав пологовий будинок – пристрій високої якості.

«Анестезіологи були надзвичайно щасливі, коли проходили інструктаж з експлуатації апарату ШВЛ. Це апарат високого класу, дуже легкий у використанні», – відзначає Людмила Шекета.

Як зазначив лікар-анестезіолог пологового будинку №1 Юрій Мірочко, апарат ШВЛ забезпечить респіраторну терапію пацієнтів усіх вікових груп – як дорослих, так і дітей.

«Завдяки йому ми можемо ефективно проводити оксигенацію пацієнтів, які будуть цього потребувати. Також в апарат вмонтовані системи моніторингу. Це означає, що ми можемо відслідковувати насиченість киснем крові, артеріального тиску і в цілому перебіг терапії», – розповів Мірочко.

Водночас анестезіолог відзначив, що попри допомогу благодійників пологовому будинку №1 і досі бракує апаратів ШВЛ.

Фото МИКИТА ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: