У МОЗ створили медичну раду для покращення системи охорони здоров'я

медицина

У четвер, 2 липня, було створено медичну раду при міністерстві охорони здоров'я, завдяки якій система охорони здоров'я в Україні має вийти на новий рівень та покращити умови надання допомоги пацієнтам.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу у п'ятницю, 3 липня.

«Медичну раду було створено з провідними фахівцями нашої країни. Вона складається з фахівців інфекційних захворювань, спеціалістів із кардіології, кардіохірургії, онкології, сімейної медицини. У тому числі, до складу ( ради — ред.) увійшли фахівці з різних лікарень — обласних, районних і фахівці з сімейної медицини», - прокоментував Степанов.

За словами міністра, раду створили задля реформування дійсної системи охорони здоров'я та. зокрема, її покращення.

«Я завжди казав і переконаний, що будь-які рухи в нашій реформі, система надання медичної допомоги, можлива лише завдяки роботі фахівців сфери медицини.. особливо зараз, у період пандемії. Вони бережуть наше здоров'я , вони нас лікують і ми до них звертаємось по допомогу, і саме із ними треба консультуватися, у який спосіб нам рухати медицину», - переконаний міністр.

Окрім цього, Максим Степанов зазначив: добре, що наша країна коритсується порадами міжнародних експертів, утім в Україні не менше спеціалістів, котрі знають, куди вітчизняній медицині рухатись далію.

«... я вважаю, що без думки українських фахівців, буде важко створити дійсно якісну медицину, бо я думаю, що практично не можливо знайти лікаря у нашій країні, який би не хотів змін у медицині, змін на краще в нашій системі охорони здоров'я», - додов Степанов.

Чим буде опікуватись медична рада

  • розробкою та внесенням міністру охорони здоров'я змін  щодо реформування системи охорони здоров'я;
  • надання пропозицій щодо визначення пріоритетів стосовно використання міжнародної технічної допомоги, беніфіциаром якої визначено МОЗ;
  • кредитування, у тому числі МОЗ буде радитись зі спеціалістами з приводу належного використання цих коштів;
  • надання пропозицій щодо впровадження у практику закладів охорони здоров'я нових та існуючих медичних технологій — іноземних практик, які покращують процес лікування чи ефективніші , з точки зору лікування, пацієнтів;
  • аналіз пріоритетних напрямків системи охорони здоров'я та результатів наукових досліджень;

Додамо також, станом на ранок 3 липня в Україні зафіксовано 46 тисяч 763 випадки інфікування коронавірусною хворобою COVID-19. За останню добу виявлено 876 нових випадків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: