Україна має 600 мільярдів держборгу в 2021 році

be36551-gosdolg1
Фото, взяте з відкритих джерел

Платежі за державним боргом в наступному році орієнтовно складуть 600 мільярдів гривень.

Про це сьогодні, 3 липня,  під час години запитань до уряду сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

«У нас дефіцит державного бюджету в цьому році 7,5% валового внутрішнього продукту. У наступному році ми плануємо скоротити цей дефіцит. На сьогодні єдине, що можу сказати, що прогнозні платежі за державним боргом в наступному році становитимуть орієнтовно 600 млрд грн», - сказав міністр фінансів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль додав також, що в Кабміні впевнені в тому, що виконають всі зобов'язання держави перед соціальною сферою, медичними працівниками та працівниками сфери освіти.

«Ми чітко врахували можливості цього року щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5000 грн. І ми чітко розуміємо, як будемо планувати і виконувати бюджет наступного року, в тому числі, на погашення міжнародних і внутрішніх боргових зобов'язань, а особливо – щодо виконання соціальних функцій держави перед громадянами України», - прокоментував глава уряду.

Нагадаємо, що платежі з погашення державного боргу за січень-червень 2020 року склали 156,2 мільярдів гривень, а платежі з обслуговування — 61,4 мільярди гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: