У Львові вперше провели операцію з пересадки серця

741852
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше провели трансплантацію серця. Це перша така операція у Львові і третя в Україні за останні 15 років.

Про це повідомляє Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги у Фейсбук.

Дві попередні операції були у Ковельській районній лікарні Волинської області.

Донором, у якого забрали серце, став 58-річний львів’янин, який отримав несумісні з життям травми після падіння з висоти. Після спроб врятувати життя чоловіка львівські лікарі констатували у нього смерть мозку, а його мама і сестра дали згоду на забір органів, аби ті подарували можливість жити іншим людям.

Нове серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадження, чоловік не мав.

Здорове донорське серце львівські лікарі йому трансплантували спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим, який спеціально прибув до Львова.

Також у лікарні упродовж цієї доби провели трансплантацію двох нирок чоловікам – однин з яких Львова, другий із Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі і тривали до восьмої ранку суботи, 7 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: