Українці два тижні зможуть спостерігати за парадом планет

5efda27a778cf
Фото: Відкриті джерела

Сьогодні, 4 липня, буде відбуватися вкрай рідкісне астрономічне явище на рівні всієї сонячної системи - парад планет. Подія такої важливості відбувається приблизно раз у 170 років.

Про це повідомляє The Times Hub.

Парад планет - це астрономічне явище, при якому деякі планети Сонячної системи виявляються по одну сторону від Сонця в невеликому секторі. При цьому вони знаходяться більш-менш близько один до одного на небесній сфері (уявна сфера довільного радіуса, на яку проектуються небесні тіла і яка використовується в астрономічних розрахунках).

4 липня 2020 року відбудеться повний парад планет... всі планети Сонячної системи - Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун стануть в ряд на одній стороні Сонця, що створить чудове видовище.

Жители Краснодарского края смогут увидеть парад планет в ночь на 4 ...

Паради планет, як відомо, становлять великий інтерес, тому що, на думку астрологів, вони можуть призвести до серйозних наслідків для Землі: від катаклізмів і до кінця світу. Однак з наукової точки зору це явище не розглядається як провісник Аппокалипсису, а скоріше є унікальною подією, свідками якого можна стати лише один раз у житті, адже повторюється воно не частіше, ніж через 170 років.

Починаючи з 4 липня в нічному небі можна буде побачити Марс, Юпітер і Сатурн, а вранці - Венеру. Уран і Нептун знаходяться занадто далеко для неозброєного погляду, а Меркурій не буде видно через Сонце.

Наступного разу щось подібне очікується в 2161 і 2492 роках.

Як зазначає India TV, також в ніч з 4 на 5 липня повня буде посилена Юпітером і Сатурном. Згідно з індійськими традиціями, такий Місяць уповні називається Бак Місяцем або Громовий Місяцем.

5 червня вінничани зможуть спостерігати незвичайне місячне затемнення

Яскравий Юпітер буде видно у верхньому правому кутку від Місяця, а Сатурн — в лівому верхньому кутку від Місяця. Взяті разом, вони утворюють трикутник на небі.

Якщо у вас є невеликий телескоп або бінокль, ви отримаєте кращий огляд Юпітера разом з усіма чотирма галілеєвих супутників, включаючи Іо, Ганімед, Європу і Каллісто. Це рідкісне явище природи вперше було помічено Галілеєм більше 400 років тому.

Місячне затемнення відбудеться в ніч з 4 на 5 липня. Затемнення триватиме 2 години і 45 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: