Зеленський не розкрив деталі берлінської зустрічі щодо Донбасу

15
Фото: Відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустрічі політичних радників глав держав “нормандської четвірки” (Україна, Німеччина, Франція та РФ) в Берліні пройшла добре, але вирішив не коментувати результати зустрічі.

Зустріч пройшла 3 липня в Берліні. З українського боку в ній брали участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак і віцепрем’єр Олексій Рєзніков, повідомляє Громадське.

Під час перебування Зеленського на Одещині 4 липня журналісти спитали в нього, чи правда, що Росія вимагає від України представити проєкт конституційних змін про особливий статус ОРДЛО.

Зеленський відповів, що пізніше матиме нараду з цього приводу.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, який був присутній на виступі президента, також не став розповідати про хід 11-годинних переговорів.

За даними ОП, учасники зустрічі дійшли згоди щодо необхідності докласти максимум зусиль для повного виконання паризьких домовленостей лідерів держав нормандського формату. Серед пріоритетних — забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі.

«Україна, а також її партнери за нормандським форматом, Франція та Німеччина, продемонстрували готовність докласти для цього максимум зусиль», — заявили в українській делегації.

Пізніше президент України заявив, що Росія не може вимагати від України надання особливого статусу Донбасу, пише Еспресо.

"По-перше, ніхто від України нічого не може вимагати, ми - незалежна країна. Мені здається, що тут всім потрібно попрацювати над риторикою. Тим паче, що це міжнародна вже риторика", - сказав президент на брифінгу, відповідаючи на запитання про те, чи відповідає дійсності інформація про вимогу Російської Федерації до України представити закон про особливий статус Донбасу до 6 липня.

Крім цього Зеленський зазначив, що поки що не готовий повноцінно коментувати зустріч радників лідерів держав Нормандського формату 3 липня в Берліні.

"Я знаю, що дуже непогано пройшла зустріч, предметно. Більше нічого наразі коментувати. У нас буде нарада, з паном Єрмаком ми сьогодні тільки прилетіли в Одесу і ще детально не обговорювали з ним це питання", - додав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: