17 українців, які прилетіли до Афін помістили в ізолятор

d0c445d-1
Фото: УП

В аеропорту Афін затримали 17 громадян України, які прилетіли до Греції з Києва - через заборону на в’їзд до Євросоюзу громадянам третіх країн.

Українці прибули до грецької столиці у суботу ввечері двома рейсами: авіакомпанії Ryanair, який вилетів із «Борисполя» о 18:00, та авіакомпанії Wizz Air, який о 18:45 вилетів із аеропорту «Київ».

Після прибуття - під час паспортного контролю - 17-ти громадянам України відмовили у в’їзді в країну. Їх одразу затримали і відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту.

Про це кореспонденту "Європейської правди" повідомив один із затриманих пасажирів.

Пасажирів в автозаку відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту, і розмістили камерах, в тому числі дітей. Вони провели там ніч і залишаються там на даний момент.

У пасажирів забрали відібрали всі речі, в тому числі ноутбуки, але дозволили залишити телефони, проте без зарядних пристроїв.

Українці скаржаться на погані умови утримування і антисанітарію: в туалетах немає мила і туалетного паперу, їм дозволили купити за свій рахунок, на підлозі лежать мертві таргани.  Також їм не надають воду та їжу.

За словами пасажирів, вранці 5 липня вони зв’язалися із консулом, яка сказала їм, що українці не мали права на в'їзд і повинні повертатися в Україну тими ж рейсами. Обидва рейси будуть тільки у вівторок.

В УНН повідомили, що консул нарешті виїхав до аеропорту.

"Наших громадян не затримано. Їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку діючим обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни та виїхав до аеропорту. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідання", - повідомили у ДКС.

"Наше посольство в Греції одразу після того, як стало відомо про непропуск наших громадян, почало займатися цією справою. Завтра з цього приводу буде надано розгорнутий коментар. Наразі можу порадити усім нашим громадянам, які мають намір подорожувати у цей непростий з точки зору епідеміологічної ситуації період, планувати свої поїздки виключно після отримання з офіційних джерел актуальної інформації щодо можливості/порядку в'їзду до тієї чи іншої іноземної країни", - розповів співрозмовник МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: