Генштаб ЗСУ просить українців не зливати в мережу інформацію про війська

vtraty-v-rajoni-provedennia-oos

Генеральний штаб ЗСУ звернувся до громадян України із закликом не поширювати у будь-який спосіб відомості про переміщення підрозділів ЗСУ, кількісний склад техніки чи особового складу, адже така інформація становить загрозу нацбезпеці держави.Про це йдеться в зверненні Генштабу ЗСУ.

Генеральний штаб ЗСУ звернувся до громадян України із закликом не поширювати у будь-який спосіб відомості про переміщення підрозділів ЗСУ, кількісний склад техніки чи особового складу, адже така інформація становить загрозу нацбезпеці держави.
Про це йдеться в зверненні Генштабу ЗСУ.

«Шановні громадяни України! Кожен з нас має відчути свою власну відповідальність за захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її інформаційної безпеки, які, згідно з Конституцією України, є справою всього Українського народу! Прохання і надалі не розголошувати переміщення підрозділів Збройних Сил України! Номери техніки, види і кількість озброєння, його приналежність до родів військ, напрямки та маршрути руху. Розголошення такої інформації може становити загрозу національній безпеці. Усвідомте самі і передайте іншим!», - йдеться в заяві Генштабу.

Зокрема, Генштаб просить громадян не проводити фото, відео зйомку та онлайн трансляцію та не публікувати у соціальних мережах відомості, що розкривають: місцезнаходження військової техніки, озброєння, майна та особового складу; рух колон військової техніки та переміщення будь-яким способом особового складу; режимні військові об’єкти Міністерства оборони України та Збройних Сил України та несанкціоновано не проникати на їхню територію; завдання органів військового управління, військ (сил) щодо бойової готовності, оперативної підготовки та застосування військ (сил); підготовку та проведення навчань (тренувань, маневрів, воєнних ігор); організацію, чисельність та дислокація військ (сил).

У пресслужбі також нагадали, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті, а особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: