Ліжка львівських лікарень для боротьби з COVID-19 заповнені на 30%

IMG_0130
Фото: Роман Балук

Станом на ранок понеділка, 6 липня, у Львові заповнено майже 30% ліжкомісць, де лікуються інфіковані коронавірусною хворобою COVID-19.

Про це під час ранкового ефіру на радіо «Львівська хвиля» повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає пресслужба ЛМР.

«Скажімо, є 8-ма лікарня. Ми її готували до прийому 270 хворих. На сьогодні маємо там 75 інфікованих. Сьогодні ми розміщуємо одну людину в одній палаті. Другий корпус узагалі ще не задіювали. Раніше ж, коли ми говорили про 2500 ліжко-місць по області, то передбачали, що в палаті може бути й двоє людей, якщо вони хворі на COVID. Тобто треба задіювати весь ресурс. По місту Львову заповненість близько 30%, по області - близько 40%. Тож медична система справляється», - зазначив міський голова.

У Львові 5 міських лікарень працюють із пацієнтами, інфікованими коронавірусом: 1-ша міська клінічна лікарня, 4-та, 5-та і 8-ма лікарня, а також лікарня швидкої медичної допомоги.

Згідно з рекомендаціями МОЗ, показник ліжкомісць — це один із приводів послаблення або посилення карантину в областях. Йдеться про те, аби заповненість лікарень не перевищувала 50%.

Додамо також, станом на ранок, 6 липня, у Львові та на Львівщині підтверджено 6 тисяч 301 випадок інфікування коронавірусом. За останню добу виявили 105 нових випадків.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: